Menu Premium

Blizzard sluit populaire private servers World of Warcraft

Boy Körver 07/04/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Liefhebbers van oudere versies van World of Warcraft zoeken hun heil al een tijd op private servers. De Nostalrius-servers, een populaire optie onder deze initiatieven, wordt op vriendelijk verzoek van Blizzard offline gehaald. Op 10 april 2016 zal men afscheid moeten nemen van deze servers.

De Nostalrius-servers draaiden een World of Warcraft-versie die officieel net voor de eerste uitbreiding op de Blizzard-servers officieel live was, iets wat Blizzard zelf middels hun regels niet goedkeurt. Bepaalde aspecten, waaronder de 40-man-raids en de world PvP, zijn sindsdien gaande weg aangepast op de Blizzard-servers. Nostalrius werd door een groepje van 30 liefhebbers vrijwillig onderhouden en was vooral populair onder de mensen die hunkerden naar het oude World of Warcraft-gevoel.

Door een ingreep van advocaten van Blizzard, die aanklopten bij OVH – het bedrijf waar de server op gehost werd – gaat Nostalrius dus offline. De vanilla-pret op Nostalrius heeft daardoor ongeveer een jaar geduurd. Naar schatting zeggen 150.000 actieve spelers vaarwel tegen Nostalrius en haar inwoners.

Zijn er bepaalde aspecten van de vroegere World of Warcraft-versies waar jij weer naar verlangt? Laat het weten in de Barrens-chat, of gewoon hier beneden in de comments!

Bron: Eurogamer

Blizzard sluit populaire private servers World of Warcraft

Blizzard sluit populaire private servers World of Warcraft

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch