Menu Premium

Blizzard ontkent het bannen van Linux gebruikers

Gamekings Redactie 04/07/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Blizzard heeft via hun forum enkele beschuldigingen van onrechtmatige bans toegeworpen gekregen. Een paar Diablo 3 spelers kregen namelijk een ban voor het spelen van de game. De gamers beweerden de ban te hebben gekregen voor het gebruiken van Linux met Wine, software die het mogelijk maakt Windows programma’s te draaien.

Blizzard is niet heel diep ingegaan op deze beschuldigingen. “We hebben uitgebreid getest voor deze situaties en hebben de situaties van deze spelers zelfs gereproduceerd”, laat de ontwikkelaar weten in een statement. “De uitkomst van deze tests heeft niets aangewezen waardoor wij een ban zouden geven.”

Meer informatie over de specifieke spelers en situaties, is niet los gekregen. Volgens Blizzard is het een persoonlijk probleem tussen de gamer en de ontwikkelaar, welke ze ook persoonlijk houden. Dat is het beleid bij de ontwikkelaar.

Blizzard blijft in deze gevallen dan ook achter hun keuze voor een ban staan. De zeurende gamers blijken simpelweg cheaters te zijn en zoals Blizzard zelf zegt: “Door de game te spelen op Linux, hoewel niet ondersteund, zal je nooit geband worden. Door cheaten wel.”

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch