Menu Premium

Blizzard kondigt na succes van vorig jaar de Overwatch World Cup 2017 aan

Richard den Toom 30/03/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorig jaar was de Overwatch World Cup een groot succes en daarom heeft Blizzard besloten om het toernooi dit jaar opnieuw te organiseren, maar dan nog groter! De voorbereidingen voor de Overwatch World Cup 2017 zijn al begonnen en er zullen een aantal fases worden doorlopen, met als climax de finale van het wereldkampioenschap op Blizzcon 2017.

Tijdens de eerste fase, die al bezig is, wordt bepaald welke 32 landen mee mogen doen aan de kwalificaties voor de finale. Dat wordt bepaald aan de hand van de gemiddelde skill rating van de beste 100 spelers van een land en de 32 landen met de hoogste gemiddelde skill rating gaan door. In de tweede fase worden per land de spelers gekozen die het desbetreffende land gaan vertegenwoordigen tijdens het wereldkampioenschap. De derde fase zal bestaan uit kwalificatiewedstrijden die in de zomer plaats zullen vinden. De 32 teams worden verdeeld in drie poules met elk 8 landen die het een week lang tegen elkaar zullen opnemen. De beste 2 landen van elke poule plaatsen zich automatisch voor de finale. Uiteraard zullen de kwalificatiewedstrijden en de finale overal ter wereld te volgen zijn door middel van livestreams.

Nederland staat momenteel op de 15e plek van de wereldranglijst en die plek is ruim voldoende voor deelname aan de kwalificatie voor het wereldkampioenschap. Het is nu aan de beste 100 spelers van ons land om deelname aan de kwalificatieweek van deze zomer veilig te stellen. Hopelijk kunnen ‘we’ daar een plek veiligstellen voor de finale en tijdens die finale de Zuid-Koreanen van de troon stoten!

Bron: Overwatch

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch