Menu Premium
Loading...

Blizzard kondigt kinderboekenserie over World of Warcraft aan

Joep Omes 29/03/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

World of Warcraft is al ruim tien jaar een vaste waarde in het MMORPG-landschap. Al vanaf het allereerste begin spenderen mensen talloze uren in Azeroth, de fantasiewereld waarin de game zich afspeelt. Deze spelwereld, ontstaan in de Warcraft strategiespellen, wordt steeds weer uitgebreid met nieuwe verhalen, locaties en talloze personages.

Blizzard, het team achter deze enorme franchise, zit nooit stil en heeft besloten dat er naast de games ook andere mediavormen zijn om de verhalen van de Warcraft-wereld te vertellen. Niet alleen staat er een bioscoopfilm gepland voor mei van dit jaar, Blizzard heeft eveneens aangekondigd dat er een kinderboekenserie op het programma staat. De boeken, onder de noemer World of Warcraft: Traveler, worden gemaakt in samenwerking met uitgeverij Scholastic en Greg Weisman, die vooral bekend is van The Spectacular Spider-Man.

De boeken zijn bedoeld voor kinderen van acht tot twaalf jaar en zullen de avonturen van Aramar Thorne volgen. Aramar is na een aanval van piraten letterlijk gestrand aan de andere kant van de wereld. Hij heeft een magisch kompas van zijn vader dat hem de weg wijst, en op zijn avonturen ontmoet hij nieuwe karakters en wezens die zijn vrienden worden. Het verhaal is volledig geschikt voor nieuwkomers in Azeroth, maar hier en daar geeft Blizzard een vette knipoog naar veteranen. Naar verwachting ligt het eerste boek in november in de schappen.

Vind jij het tof dat Blizzard nu ook je broertje, zusje, neefje of kind een kijkje in het Warcraft-universum gunt? Laat het weten in de comments en check vooral ook bovenstaande video om meer over World of Warcraft: Traveler te weten te komen!

2016_0329_BlizzardKondigtKinderboekenserieOverWorldOfWarcraftAan

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch