Menu Premium

Blizzard dumpt de naam van hun platform Battle.net

Mark Hoogland 21/09/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Schokkend nieuws in de gamesindustrie: Blizzard neemt afscheid van één van de meest bekende URLs in de gamesgeschiedenis: Battle.net. Er verandert helemaal niets aan de service zelf, maar twintig jaar na het ontstaan van het internetplatform kiest het bedrijf nu liever voor de term  ‘Blizzard tech’. Check onderstaande memo van Blizzard voor het hele verhaal:

“Wij nemen afstand van het gebruik van de naam Battle.net voor onze gaming service en de functionaliteit die eraan verbonden is. Battle.net technologie blijft dienen als het centrale zenuwstelsel voor Blizzard-games – wat dat betreft verandert er niets. We zullen er nu alleen naar refereren als Blizzard tech. Jullie hebben dit recentelijk al gezien met dingen als “Blizzard Streaming” en “Blizzard Voice”, en meer veranderingen zijn onderweg.

Toen wij Battle.net creëerden was het nog een jonger concept om een op maat gemaakte online gaming service bij je game te stoppen, dus legden we veel van de focus op het verklaren van wat de service was en hoe het werkte – hieronder viel ook het geven van een onderscheidende naam. Mettertijd zagen we echter dat er af en toe verwarring en inefficiëntie optrad, gerelateerd aan de twee afzonderlijke identiteiten waaronder alles viel – Blizzard en Battle.net. Aangezien ingebouwde multiplayer tegenwoordig een beter begrepen concept en meer een normale verwachting is, is er minder noodzaak om een aparte identiteit te hebben voor wat in wezen onze netwerktechnologie is.

We wilden simpelweg zeker zijn dat iedereen zich bewust is van deze verandering, nu we deze de komende paar maanden gaan doorzetten; we verschaffen elke relevante update naar gelang de transitie voortzet.”

Er verandert praktisch gezien dus geen ene klap, maar de naam Battle.net verdwijnt uit het woordenboek van Blizzard. Heb jij mooie herinneringen aan de naam en ben je zodoende rouwig om de move van Blizzard? Of kan het je niet zoveel schelen welke naam het beestje heeft?

Bron: Blizzard

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch