Menu Premium
Loading...

Blizzard Arcade Snowflake Video

Karim Shehata 22/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

In juli 2002 kwam Blizzard, in samenwerking met voormalig uitgever Sierra Entertainment, met Warcraft III: Reign of Chaos. Dat deze game destijds een van de sterkere in haar genre was, is waarschijnlijk bij veel gamers bekend. Wat deze RTS echter onderscheidde van de andere titels, was dat deze game een World Editor bevatte, waardoor het mogelijk was om je eigen maps te maken en deze te delen met de community op Battle.net. Deze Warcraft III World Editor werd een daverend succes en luidde daarmee plots het MOBA-genre in. Het destijds gloednieuwe genre was een daverend succes bij de community, wat uiteindelijk leidde tot games als League of Legends en DOTA 2. Het bedrijf achter onder meer World of Warcraft gaat nu proberen dit succes te evenaren in StarCraft II, door met een service te komen waarop modificaties en maps te delen zijn met de brede StarCraft II-community. Dit gegeven is goed te zien in de Blizzard Arcade Snowflake Video.

Blizzard kondigt door middel van deze video namelijk aan dat The Arcade eraan zit te komen voor gamers die bezit hebben over de StarCraft II: Starter Edition. Dit platform voor de creatievelingen onder ons wordt volgens Blizzard de enige juiste manier om jouw eigen gemaakte modificaties en maps te delen met de gehele community. Daarnaast brengt Patch 2.1 voor StarCraft II ook nog wat andere dingen met zich mee, zoals verbeteringen op het gebied van Clan-ondersteuning en het vergaren van XP. Ook brengt de nieuwe update de Warcraft III Orc Heroes naar het tweede deel in de StarCraft-franchise, welke te gebruiken zijn in de StarCraft II Editor. Als kers op de taart heeft de ontwikkelaar ook nog Extension Mods in petto, waarmee het toepassen van modificaties op andere maps toegankelijker wordt gemaakt. Voorheen moest je de gehele mod die je had gemaakt opnieuw ontwikkelen wanneer je deze op een andere map wilde uitproberen. Als Patch 2.1 voor StarCraft II verschijnt, is dit probleem dus verdwenen.

Voor de pure gamers onder ons brengt Patch 2.1 ook de optie om Custom Games te starten en zijn alle drie de facties in StarCraft II meteen ontgrendeld. Blizzard lijkt dus iedere doelgroep die aangeboord wordt met de RTS te willen verwennen met deze update, want zowel de creatievelingen als de gamers onder ons kunnen, na het verschijnen van Patch 2.1, aan de slag met nieuwe content voor de RTS. Wanneer je nog wat meer te weten wilt komen over The Arcade voor StarCraft II, is het zeker geen onverstandig idee om even de Blizzard Arcade Snowflake Video te checken.

Blizzard Arcade Snowflake Video

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch