Menu Premium

Blinde speler is momenteel grote hit binnen de Overwatch community

Jan Johan Beldrok 03/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

We houden bij Gamekings van verhalen van gamers die iets speciaals doen. Of het nu bizar snelle speed runners zijn of iemand met een insane verzameling aan games, het is het verhaal wat ons trekt. Gamers die een handicap hebben en desondanks massive skills tonen vinden wij ook zo’n verhaal. We hadden ooit de inmiddels befaamde, Nederlandse blinde Streetfighter speler Sven die op een pro toernooi wedstrijden won. En gisteren dook er opnieuw zo’n bizar mooi verhaal op. Het betrof dit keer een blinde Overwatch-speler die op Twitch een prachtige overwinning behaalde.

I’m legally blind (I have some vision but it’s so bad I’m considered blind) and rely heavily on audio cues. I’m so proud of this play even tho it’s just QP from Overwatch

De blinde speler CannibalRed speelt Overwatch puur op geluid

Het betreft CannibalRed, een Amerikaan die wettelijk blind is. Wettelijk blind houdt in dat hij heel vaag nog wat ziet. En dus is hij bij het gamen puur afhankelijk van het geluid. Net als Sven. CannibalRed speelde in Overtime on Oasis: Gardens en toonde een mix van prachtige hooks en indrukwekkende combo’s om het vijandelijke team te decimeren. Het resultaat was niet alleen een overwinning voor het team, het was ook nog eens een overwinning met stijl. En dat dus door een speler die puur speelt op geluid. Doe maar eens een blinddoek voor en ga een potje Overwatch spelen… Logisch dat de clip op Reddit inmiddels ruim 12,7k upvotes heeft gekregen van de Overwatch-community. CannibalRed is een baas.

Oproep aan Blizzard

CannibalRed gebruikte de populariteit van de clip voor een verzoek aan Blizzard om enkele kleine veranderingen aan de game te maken zodat gamers met een visuele handicap het spel nog makkelijker konden spelen.  “If a dev happens to see this PLEASE find a way to reach out to me. There are a few small options that could seriously help disabled people like me play this game easier without giving anyone unfair advantages. I know the chances are low but I’d love to give suggestions and feedback for accessibility features that could help make OW2 even more accessible to the visually and hearing impaired than OW has been. Laten we hopen dat Blizzard het gezien heeft.

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch