Menu Premium

BioWare moet DLC uit Mass Effect Legendary Edition schrappen vanwege corrupte data

Jan Johan Beldrok 04/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

De belofte (en de aantrekkingskracht) van de Mass Effect Legendary Edition is dat je straks als gamer alle content die ooit gemaakt is voor de franchise in één keer achter elkaar kunt spelen. En dat klinkt wreed. Toch? Veel redacteuren hebben er nu al zin in. Nu, die belofte klopt bijna. Maar niet helemaal. Eén stuk DLC gaat straks namelijk ontbreken als de Legendary Edition uitkomt in mei. En de reden is eeh, nogal apart…

Pinnacle Station is er gewoon niet meer…

De DLC in kwestie is Pinnacle Station. Een add-on die een kleine hub en gevechtssimulator naar Mass Effect 1 bracht. Die gaat straks niet in de Legendary Edition zitten. Pinnacle Station werd overgeslagen toen het originele Mass Effect te laat werd gelanceerd op PlayStation 3. En te laat is  zo’n vijf jaar nadat het oorspronkelijk deel op Xbox 360 was uitgekomen. BioWare gaf toen toe dat de broncode beschadigd was geraakt en dat er niet langer aan gewerkt kon worden. Nu, ondanks nieuwe inspanningen van BioWare om de add-on weer aan de praat te krijgen, is de boel nog steeds kaput.

BioWare baalt als een stekker dat Mass Effect Legendary Edition nu niet volledig is

In een gesprek met het Amerikaanse gamesmagazine Game Informer meldde projectdirecteur Mac Walters van de Legendary Edition dat het sleutelen aan Pinnacle Station om het in de nieuwe editie te krijgen “een emotionele achtbaan” is geweest. Bijkomend probleem was dat in tegenstelling tot de meeste Mass Effect DLC, Pinnacle Station, 14 jaar geleden, gebouwd is door een ander bedrijf, het onbekende Demiurge Studios. BioWare slaagde erin om bij deze developer een aantal kopieën op te halen van de originele Pinnacle Station-bestanden. Maar deze bleken ook corrupt te zijn. En dat was dan einde verhaal. Want de add on helemaal opnieuw maken was volgens BioWare out of the question.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch