Menu Premium

BioWare leert van het verleden voor Dragon Age: Inquisition

Karim Shehata 02/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wanneer je deze titel leest en al wat ouder bent, heb je het waarschijnlijk al vaker gedaan: geleerd van je fouten in het verleden. Dat is natuurlijk heel goed om te doen, want mensen maken nou eenmaal weleens fouten. Het is dan wel handig om deze niet nogmaals te maken. Ook in de game-industrie wordt hier en daar weleens een slippertje gemaakt en dat was onder andere het geval met Dragon Age 2. Deze role-playing game kreeg een hoop kritiek te verduren, waardoor de verwachtingen voor de volgende game in de serie misschien wel lager kwam te liggen dan ooit voor een BioWare-game. De inmiddels zeer ervaren studio vindt overigens dat de verwachtingen voor deze nieuwe game in de franchise helemaal niet laag hoeven te liggen, want BioWare leert van het verleden voor Dragon Age: Inquisition.

Dit vertelde Jonathan Perry, Cinematic Director bij BioWare, tegenover verschillende media op de PAX-beurs die afgelopen weekend werd gehouden. “Een van de dingen die we anders gaan doen bij deze Dragon Age-titel is de speler meer vrijheid geven”, aldus Perry. “De speler bepaalt zelf wanneer hij of zij interactie heeft met de personages in het spel en de overige content. Je zult in Dragon Age: Inquisition veel minder zien dat wij, als ontwikkelaar, de speler bijna forceren ergens heen te gaan in de game”, vervolgt Perry. Ook de relaties met andere NPC’s in de game gaan op de schop, in ieder geval tot in zoverre dat we bijna volledig naakte personages voorgeschoteld zullen krijgen.”Op dit vlak gaan we meer de Mass Effect-kant op, waarbij er natuurlijk wel ‘nudity’ te vinden zal zijn in de game, maar je ze niet goed kunt zien”, zegt Perry tijdens de presentatie van Dragon Age: Inquisition op de PAX-beurs. Denk hierbij dus vooral aan personages die in de schaduw staan of die je alleen kunt horen.

Hoewel het dus nog een tijdje duurt voordat we met deze game aan de slag kunnen gaan, lijkt het erop dat dit deel in de Dragon Age-franchise ons in ieder geval meer vrijheid zal bieden dan in de voorgaande delen het geval was. Dragon Age 2 kreeg overigens meer kritiek te voorduren vanwege het feit dat de game kort zou zijn en daarnaast vooral dat de RPG het normale niveau van een BioWare-game niet haalde. Of de studio daadwerkelijk van zijn fouten geleerd heeft, weten we pas in de herfst van 2014. Dat is namelijk het moment waarop Dragon Age: Inquisition zou moeten verschijnen voor de Xbox One, PlayStation 4 en de PC.

BioWare leert van het verleden voor Dragon Age: Inquisition

BioWare leert van het verleden voor Dragon Age: Inquisition

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch