Menu Premium

BioWare-klassieker Jade Empire is nu beschikbaar op iOS

Roy de Keijzer 06/10/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Liefhebbers van RPG’s en Kung Fu-films opgelet, want Jade Empire is nu beschikbaar op iOS. Jade Empire is een oude action RPG, ontwikkeld door BioWare. Deze klassieker verscheen in 2005 voor de originele Xbox en kwam twee jaar later ook uit voor de PC. Jade Empire speelt zich af in een fictieve en mythische wereld die gebaseerd is op de Chinese oudheid. Als martial arts meester beleef je een episch avontuur in deze wereld.

Jade Empire is een traditionele action RPG, met een soort Dungeons & Dragons systeem. Je hebt allerlei verschillende skills waar je heer en meester in kunt worden. Zodra je wat experience hebt verdiend door wat tegenstanders in elkaar te slaan, kun je kiezen uit verschillende vechtstijlen, waaronder magische, wapen- en defensieve stijlen. Er zijn enorm veel NPC’s die je quests geven en een diep dialoogsysteem, zoals je wel vaker ziet in RPG’s. De gevechten voer je real-time uit als een echte martial artist. Denk aan Aang uit de animatieserie Avatar en de film Crouching Tiger Hidden Dragon, dat stijltje raakt de setting van deze game.

Jade Empire is vanaf vandaag verkrijgbaar in de App Store. Deze versie is de special edtion waar een extra moeilijkheidsgraad en extra wapens en martial arts-stijlen aan de game zijn toegevoegd.

Ga jij deze game (opnieuw) spelen? Laat het weten in de comments hieronder!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch