Menu Premium

Billy Mitchell, voormalig King of Kong, daagt Twin Galaxies voor de rechter

Dansky 05/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Billy Mitchell, voormalige King of Kong, daagt Twin Galaxies voor de rechter omtrent het afkeuren van al zijn wereldrecords op arcade games.

King of Kong

In de documentaire uit 2007 King of Kong: A Fistful of Quarters is te zien hoe de jacht op de absoluut hoogste score ooit in de arcade versie van Donkey Kong werd geopend. De documentaire volgde Steve Wiebe die probeerde de highscore van Billy Mitchell te breken. Billy Mitchell had al meerdere highscores op zijn naam voor o.a. Pacman. In de docu is te zien hoe Billy Mitchell als eerste “officieel” een miljoen punten haalt.

Twin Galaxies keurt wereldrecord af

Maar dit zou niet het laatste hoofdstuk zijn in het verhaal van de toenmalige King of Kong. Tien jaar later, in 2018, waren er geluiden uit de community dat er iets raars was met de tapes die Mitchell had ingestuurd. Een wereldrecord voor de arcade Donkey Kong mag alleen op bepaalde hardware worden gespeeld om valide te zijn. Na een lang onderzoek kwam uiteindelijk het eindoordeel van Twin Galaxies: niet geldig. Er bleek te veel mis te zijn met de beelden en Mitchell’s highscores, inclusief van andere games, werden geschrapt.

Kong Returns: Mitchell Strikes Back

Nu heeft Mitchell een aanklacht ingediend tegen Twin Galaxies. Hij zegt dat de uitspraak niet valide is en dat hij gezichtsverlies heeft geleden. Hij wordt een cheater genoemd, zo stelt hij zelf. Ook vind hij het raar dat Twin Galaxies de 25 ooggetuigen die in de ruimte waren toen hij het record haalde niet wilt spreken.

Twin Galaxies weerlegt dit met het feit dat zij zelf niet zijn begonnen met onderzoek maar dat de community hier naar vroeg. In de gigantische thread, het lezen waard, wordt frame voor frame uitgelegd wat niet klopt en waarom niet. Daarnaast heeft Mitchell alle ruimte gekregen om toentertijd te reageren; wat hij niet heeft gedaan. Op 6 juli is het de dag des oordeels. Dan buigt een rechter zich over de zaak en zal hij kijken of Twin Galaxies de records van Mitchell wederom moet opnemen in de lijst der lijsten.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch