Menu Premium

Bijna helft van FIFA Euro 2012 teams zonder licentie

Gamekings Redactie 25/04/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er is veel geklaagd over het ontbreken van licenties van verschillende teams in de FIFA Euro 2012 uitbreiding. EA heeft bevestigd dat dit het geval is en heeft een verklaring gegeven. Verder zijn er verschillende berichten verschenen dat de game enkele opties mist en last heeft van verschillende bugs.

Dit klinkt allemaal niet erg positief voor de game van Electronic Arts. De uitleg dat maar 29 van de 53 teams ‘echt’ zijn, bestaat uit het feit dat elke nationale voetbalbond individueel behandeld moet worden en dat er daarom keuzes worden gemaakt op basis van de (financiële) mogelijkheden en de marktgrootte. Hierdoor was het onmogelijk om elk nationaal team volledig te verwerken.

De overige 24 teams zijn dus niet de echte teams, maar teams met neppe spelersnamen en fictieve outfits. Enkele landen die genoemd worden zijn Wales, Slowakije, Wit-Rusland, Macedonië en zelfs gastland Oekraïne. Gelukkig zitten alle grote teams, uiteindelijk het belangrijkste, er wel in.

De overige berichten van de game zijn ook al niet positief. Er zijn verschillende klaagzangen van mensen over het ontbreken van een kwalificatie optie, het niet kunnen spelen met meerdere teams in het toernooi en als topje van de ijsberg wordt er gesproken over een ‘freezing glitch’ dat de game op bepaalde momenten vastloopt.

De uitbreiding is uitgekomen op PC, PlayStation Network en Xbox Live. Hopelijk weet EA een aantal van deze zaken snel op te lossen, zodat er alvast genoten kan worden van een van de belangrijkste sportevenementen van dit jaar.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch