Menu Premium

Biden overweegt belasting voor het maken van gewelddadige games

Gamekings Redactie 14/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De discussie rondom geweld en videogames gaat stug door, want Joe Biden overweegt belasting voor het maken van gewelddadige games. De vice-president van de Verenigde Staten heeft gezegd dat er “geen juridische redenen zijn om geen belasting te heffen op gewelddadige games en films.”

Dit zei hij tijdens een besloten bijeenkomst over het legaliseren van wapens, waar twintig religieuze vertegenwoordigers bij aanwezig waren. Een van de vertegenwoordigers was Franklin Graham, een hoge pief van de Billy Graham Evangelistic Association, een organisatie dat is opgezet om zoveel mogelijk mensen het woord van God mee te geven. Je kunt je voorstellen dat deze meneer geen voorstander is van geweld in films en videogames.

Graham opperde het idee om de Amerikaanse overheid belasting te laten vragen aan bedrijven die gewelddadige films en videogames produceren. Nadat er een duit in het zakje werd gedaan door een andere religieuze vertegenwoordiger, zei Biden dat hij geen “beperking van de mogelijkheid om gewelddadige films en videogames te belasten” ziet en hij dit geld dan in een speciaal potje voor slachtoffers van geweld wil stoppen.

Geweld in videogames zijn vaak het gesprek van de dag. In Amerika nu helemaal sinds de tragedie van Sandy Hook en de Amerikaanse overheid het wapenbeleid probeert te beperken. Joe Biden is al tijden in gesprek met meerdere partijen om tot een oplossing te komen. Of het belasten van gewelddadige games de oplossing is, dat betwijfelen we. Aan de andere kant liet de vice-president weten nog steeds een uitgebreid wetenschappelijk onderzoek te willen doen naar de impact van geweld in games en films op kinderen. Daar kun je moeilijk tegen zijn toch?

Vind jij dat Joe Biden een goed punt heeft met het belasten van gewelddadige games?

Biden overweegt belasting voor het maken van gewelddadige games

Biden overweegt belasting voor het maken van gewelddadige games

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch