Menu Premium

Beyond: Two Souls spelers spelen nooit twee keer hetzelfde

Gamekings Redactie 16/04/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bij Quantic Dream zijn ze hun best aan het doen elke vorm van herhaling te voorkomen in hun nieuwste game. Beyond: Two Souls spelers spelen nooit twee keer hetzelfde als het aan baas David Cage ligt, en elk moment is dus uniek, net als in een film. In een interview met Eurogamer probeert hij uit te leggen hoe zij dit voor elkaar willen krijgen.

Waar vooral actiegames leunen op het principe dat hetzelfde kunstje telkens opnieuw verricht kan worden, mits de situaties onderling ietwat verschillen, wijst Cage deze dynamiek in zijn geheel af voor Beyond: Two Souls. “Beyond is niet gebaseerd op herhalende patronen en levels. Elk moment is anders,” aldus Cage. “Elke situatie levert een unieke uitdaging in een unieke omstandigheid (…) net als in een film.”

Hij gebruikt hiervoor een aantal ambitieuze insteken voor zijn project, insteken die normaliter meer voorbehouden zijn aan pure Hollywood-regisseurs. “We hebben een specifieke animatie nodig voor praktisch alle handelingen die je maakt in de game. In een verhaal gedreven ervaring kan zelfs een deur op veel manieren geopend worden. Je kunt in je appartement zijn waar je gewoon de deur opent. Maar je kunt je ook in een situatie bevinden waarin je vreest wat je te wachten staat aan de andere zijde. Onder die omstandigheid open je een deur heel anders.”

Om het maximale drama te garanderen zijn verschillende top-acteurs uit Hollywood ingeschakeld, aangevoerd door Ellen Page (bekend van Juno). De grote namen zijn niet voor de show aangetrokken, maar voor hun unieke talenten volgens Cage. Naar zijn beste weten is Beyond: Two Souls het grootste performance capture project ooit, bestaande uit 12 maanden schieten, 300 personages en 23.000 animaties. “Dat is een krankzinnig getal (…) We kwamen daar pas na afloop achter helaas, want terugkijkend was het een gestoorde hoeveelheid werk.”

Opvallend is tenslotte de keuze voor een niet-chronologisch verloop van het verhaal. “Net als in de film Memento,” zegt Cage.”Het schept een interessante dynamiek. Soms betekent het dat je eerst de gevolgen van iets meemaakt zonder de oorzaak nog te kennen.” Zo kun je in de eerste scene de wind van voren krijgen van een bepaald personage, zonder nog te weten waarom diegene zo boos op je is. Of je maakt eerst een scene mee als volwassene, later als kind, en dan opeens als puber. Het is een techniek die in films gebruikt wordt om je concentratie maximaal vast te houden door de constante vragen die hiermee worden opgeworpen.

Beyond: Two Souls wordt één van PlayStation 3’s meest ambitieuze zwanenzangen. Volgens Cage zijn de grenzen van de console dermate ver opgerekt dat Heavy Rain en Beyond ontwikkeld lijken voor twee verschillende generaties. Prikkelend, maar als prominente aanwezige op de persconferentie van de PlayStation 4 willen we ook nog even horen of hij nog wat nieuws over de aangekondigde console heeft? **Warning: Mega Super Secret Spoiler Alert!!**

“PlayStation 4? Die wordt roze,” aldus Cage. “Hij ziet eruit als een toren, en is ongeveer één meter hoog. Oh, en hij heeft vleugels.”

Well played, mr.Cage, well played.

Beyond: Two Souls spelers spelen nooit twee keer hetzelfde

Beyond: Two Souls spelers spelen nooit twee keer hetzelfde

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch