Menu Premium

Bevestigd: PlayStation 5 lanceert niet voor April 2020

Hylke Haagsma 26/04/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er mag dan wel een boekje zijn opengedaan over de PlayStation 5, we zullen toch nog een lange tijd moeten wachten tot we de console echt in onze handen mogen houden. Vandaag gaf PlayStation/Sony aan dat de console de aankomende 12 maanden nog niet komt. Mei 2020 zou dus de eerstvolgende mogelijkheid zijn. 

Sony gaf deze verklaring als onderdeel van de indrukwekkende financiële resultaten voor het einde van het jaar. 2018 was het meest winstgevende jaar van Sony ooit. Zowel bij het hele bedrijf als bij de speciale gaming-divisie. Sony verkocht de afgelopen 12 maanden nog eens 17,8 miljoen PlayStation 4-consoles. Iets minder dan de 19 miljoen die het jaar daarvoor werden verkocht.

Krijgen we The Last of Us 2 op beide consoles?

In december 2018 maakte een vermeende EU-ontwikkelaar die beweerde te hebben gewerkt aan een AAA PS5-lanceringstitel een post op Pastebin waarin hij beweerde dat hij de details van de PlayStation 5 had gelekt, en nu begint de post wat extra aandacht te krijgen. Oplettende-fans hebben er The Last of Us 2 Remastered gezien die naar verluidt zou worden uitgebracht als een PS5-lanceertitel.

Natuurlijk is het moeilijk in te schatten hoe waarheidsgetrouw dit is. Want… Wie is de bron? Waar hebben ze deze informatie vandaan? Daardoor lijkt dit lek zeer twijfelachtig. Er is dan ook geen officieel bevestiging door Sony. En hierdoor mag je dit gerucht met een flinke lading zout nemen.

Volgens de anonieme bron wordt The Last of Us 2 Remasterd uitgebracht als een PlayStation 5 lanceringstitel, naast een overvloed aan andere games. Denk hierbij aan Gran Turismo 7 en PUBG Remastered, bijvoorbeeld.

Terwijl The Last of Us 2 nog moet worden uitgebracht, zorgt dit lek voor de nodige vraagtekens. Natuurlijk introduceerde Naughty Dog een geremasterde versie van The Last Of Us op PlayStation 4, en werd er ook nog DLC toegevoegd. Echter weten we nog niet wanneer de game uitkomt en zou de PS5 ook zomaar eens om de hoek kunnen staan.

Je kunt ( als het goed is ) gewoon op je PS4 aan de slag met TLOU2

Om nog maar even te verduidelijken… Het feit dat The Last of Us 2 wordt uitgebracht als een PS5 launch titel suggereert niet noodzakelijk dat spelers zullen moeten wachten tot de PS5 uitkomt totdat ze het spel in handen kunnen krijgen. Voorlopig lijkt alles in de richting van een The Last of Us 2 op de PS4. En zou een eventuele remaster mogelijk zijn op de PS5.

Wat gaat er gebeuren met The Last of Us 2? Only time will tell… Waar hoop jij de game op te spelen? Je PS4 of je nieuwe PS5 straks?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch