Menu Premium

Bevestigd: “Amsterdam 1666 komt er nog steeds aan”

Hylke Haagsma 15/04/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De maker van Assassin’s Creed Patrice Desilets heeft bevestigd dat hij nog steeds van plan is om aan het mysterieuze Amsterdam 1666 te werken. De game is in ontwikkeling vanaf 2012. Desilets en Ubisoft waren lang in strijd om de rechten van de game.

We duiken onze hoofdstad in in Amsterdam 1666

In een interview met VG247 op Reboot Develop zei Désilets: “Zeker, Amsterdam 1666 gaat gebeuren.” Amsterdam 1666 kwam voor het eerst aan het licht in 2012 nadat Désilets zich bij THQ Montreal had aangesloten om aan de ongrijpbare titel te werken. Maar vanwege financiële problemen in 2013 werd THQ gekocht door Ubisoft. Die op zijn beurt de rechten op het spel bezat. Nadat Désilets was ontslagen, vocht hij om de rechten te herwinnen en behaalde hij met succes 1666 in 2016.

Niet lang nadat hij de rechten terug won, werd concept art onthuld en een aantal beelden (zoals hieronder te zien) van het spel kwamen ook naar boven. Toen werd de game beschreven als een open wereld Assassin’s Creed-achtige spelreeks in Amsterdam, waar je zou spelen karakter met banden met de duivel.

Sindsdien is het vrij rustig rondom de titel terwijl Désilets werkt aan een komende open-wereld survivalgame, Ancestors: Humankind Odyssey. In het interview met VG247 liet Désilets, die Panache Studios oprichtte, doorschemeren dat Humankind Odyssey hem een ??”toolbox” heeft gegeven die de basis zou kunnen leggen voor de toekomstige ontwikkeling van 1666. De game zou dus mogelijk nog de nodige veranderingen ondergaan. Het zal waarschijnlijk nog een hele tijd duren voordat we daadwerkelijk iets zien dat hieruit voortkomt. Maar er lijkt dus wel een moment te komen waarop we de game kunnen spelen. Hebben jullie interesse in de game? En wat verwachten jullie van de titel die zich afspeelt in Amsterdam? Laat het ons weten in de comments en stel daar ook je vragen over de game!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch