Menu Premium

‘Bethesda wil(de) Starfield al in 2021 gaan uitbrengen; Xbox koning RPG’s’

Jan Johan Beldrok 23/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat de deal met Zenimax/Bethesda die Microsoft binnenkort officieel hoopt te maken een hele vette is, dat snapt iedereen wel. Met name Bethesda heeft een groot aantal hele toffe franchises voorhanden. Vraag was alleen wanneer we als gamers de vruchten van deze deal zouden kunnen gaan plukken en of de vruchten dan exclusief voor de Xbox familie waren of niet. Nu, op de eerste vraag lijkt een antwoord gegeven te kunnen worden. Volgens een bekende Bethesda insider genaamd NateDrake, hoopt Bethesda Starfield het aankomende sciencefiction-spel, in 2021 uit te gaan brengen. En dat is een stuk eerder dan menigeen dacht.

Bethesda zette tot voor kort in op een release van Starfield in 2021

Dit verhaal dook op in een discussiethread op Resetera over de geruchten dat er in maart een Microsoft-evenement zou plaatsvinden. Op dat event, zie ook de peepshow, zou de deal met Bethesda officieel wereldkundig en gevierd worden. Volgens NateDrake kan Microsoft ook snel scoren met hun nieuwe studio’s. Volgens hem is er bij Bethesda een sterke hoop en wens om Starfield dit jaar te lanceren. Hij weet niet hoe groot de impact van COVID is op de titel maar dat Bethesda mikte tot aan een paar maanden terug op een lancering in 2021.

Xbox kan zich tronen tot de koning der RPG’s

Stel, we hebben onze twijfels, maar stel dat dit zo zou zijn, dan zou dat ten eerste een enorme stunt zijn en ten tweede zou Xbox eindelijk kunnen gaan aantonen waarom zij de koning van de RPG zijn. Want check maar eens dit hypothetische rijtje met releasedata. Stel dat dit zou kloppen, dan is Game Pass toch je reinste waanzin…

2021 – Starfield

2022- Avowed

2023 – Fable

2024 – Elder Scrolls VI

2025 – InXile’s upcoming RPG

En dan hebben we nog niet een alle kleinere RPG’s genoemd waaraan zo mogelijk ook nog wordt gewerkt.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch