Menu Premium

Bethesda vervangt advocatenkantoor

Gamekings Redactie 03/02/2011 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bethesda_vs_Interplay

Het advocatenkantoor dat eerst uitgever Bethesda vertegenwoordigde in de zaak om de rechten van de Fallout-serie tegen Interplay, is vervangen voor een nieuw kantoor. Misschien dat dit schot in de zaak brengt. Interplay heeft tot op heden altijd dezelfde advocaten gehad.

Het schijnt dat Bethesda de optie had om de rechten van een eventuele Fallout MMO te kopen in de onderhalingen voor de Fallout IP, maar dat niet gedaan heeft. Daardoor bleven die rechten blijkbaar bij Interplay liggen. De MMO had toen nog de werktitel Project V13.

Recentelijk heeft Bethesda’s Pete Hines nog aangegeven dat de uitgever wel degelijk de rechten in bezit heeft. Hines spreekt duidelijke taal.

“We own the rights to the MMO. We own the rights to everything Fallout. The licence is ours. Fallout belongs to us. That’s what I’ll clarify. Beyond that, I’m not commenting on anybody else’s comments. It’s a legal matter. A specific MMO or project or any of that stuff, the lawyers are all going to sort it out.”

Als de plannen uitkomen, dan lanceert Interplay dit jaar een beta van Fallout Online, om later dit jaar heel het spel uit te geven. We zullen het moeten afwachten.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch