Menu Premium

Bethesda: Skyrim DLC naar PlayStation 3 niet zeker

Gamekings Redactie 31/08/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bethesda laat in een statement weten dat de komst van Skyrim DLC naar de PlayStation 3 niet zeker is. In het geval van Dawnguard zou het zelfs zomaar kunnen dat deze eerste uitbreiding van de game, die reeds op Xbox 360 en PC is uitgekomen, nooit op de console van Sony verschijnt. Au… dat is wel eventjes slikken voor de PS3-gamers onder ons.

Sony’s huidige machine loopt niet alleen het gevaar Dawnguard te missen, maar ook andere komende uibreidingen, zoals Hearthfire, zien mogelijk nooit het levenslicht op de PS3. In een uitspraak op de Bethesda forums heeft de ontwikkelaar het volgende te melden over deze moeilijkheden: “Skyrim is een gigantische en dynamische game die veel middelen vraagt, en de zaken worden veel complexer wanneer het om omvangrijke content als Dawnguard gaat. We hebben verschillende dingen geprobeerd, maar geen daarvan hebben een oplossing geboden om Dawnguard fatsoenlijk voor iedereen te maken.”

Daarnaast meldt de ontwikkelaar samen met Sony er werk van te maken om de DLC ook naar de PlayStation 3 te brengen. “De PlayStation 3 is een krachtig systeem en we werken hard om jullie de content te brengen die jullie willen. Dawnguard is vanzelfsprekend niet de enige DLC waar we momenteel aan werken, dus de problemen van het toevoegen van content worden nog gecompliceerder. We zijn er niet zeker van of we dit probleem op kunnen lossen, maar we werken samen met Sony om jullie deze content proberen te bezorgen.”

“We zouden willen dat we nu een definitief antwoord hadden. We begrijpen de frustratie wanneer dezelfde content niet op alle platformen beschikbaar is. Als we een update hebben, zullen we het jullie zeker laten weten.”

Met het uitblijven van een beslissend antwoord blijft het dus helaas twijfelachtig of PS3-gamers straks ook mogen zegevieren met aanvullende content voor hun favoriete RPG. Bethesda lijkt het probleem in ieder geval niet te negeren, maar of je je daar als gamer minder genaaid door gaat voelen is nog maar de vraag. We wachten in spanning af wat er met de DLC gaat gebeuren en hopen dat dit niet tot een fiasco zal uitlopen voor Bethesda…

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch