Menu Premium

Bethesda ontkent dat Arkane Studios Prey 2 ontwikkelt

Karim Shehata 02/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ruim twee maanden geleden ging het gerucht dat Arkane Studios de ontwikkeling van Prey 2 had overgenomen van Human Head Studios. Het gerucht was redelijk aannemelijk te noemen, aangezien het toch wel duidelijk is dat het niet helemaal op rolletjes gaat met de ontwikkeling van Prey 2. In een eerder stadium heeft Obsidian Entertainment de game al overgedragen aan Human Head Studios, want de eerstgenoemde studio zag er geen heil meer in. Het leek er lang op dat ook deze ontwikkelaar het ook niet meer zag zitten met de opvallende first-person shooter, maar niets is minder waar: Bethesda ontkent dat Arkane Studios Prey 2 ontwikkelt.

Dit heeft Pete Hines, Vice President PR & Marketing van Bethesda, gezegd in een interview tijdens de QuakeCon. “Ik heb geen idee waar al die geruchten vandaan komen”, aldus Hines. ”Human Head Studios is gewoon nog bezig met Prey 2, terwijl Arkane Studios op dit moment een eigen project heeft lopen.” Hines geeft daarnaast aan dat er pas meer gezegd en geschreven kan worden over het project van de laatstgenoemde studio als de release van de tot nog toe onbekende game dichterbij komt. Hines vervolgt het interview door heel sterk aan te geven dat Prey 2 zeker nog leeft. “Het was alleen nog niet waar het moest zijn”, aldus de Vice President van Bethesda. “De game was gewoon niet op het niveau wat wij- en ontwikkelaar Human Head Studios voor ogen hadden.”

Prey 2 is volgens Hines dus alleen maar uitgesteld naar een nog onbepaalde datum, omdat de game de verwachtingen op het gebied van kwaliteit niet kon waarmaken. Hetzelfde is overigens gebeurd met Wolfenstein: The New Order, want die game is om dezelfde reden uitgesteld naar 2014. Een ding is in ieder geval zeker: Bethesda wil kosten wat het kost alleen maar dikke, vette blockbusters uitbrengen, die aan de kwaliteitsvoorschriften van de uitgever voldoen.

Bethesda ontkent dat Arkane Studios Prey 2 ontwikkelt

Bethesda ontkent dat Arkane Studios Prey 2 ontwikkelt

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch