Menu Premium

Komt Bethesda met een nieuwe Fallout-aankondiging?

Hylke Haagsma 25/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dit weekend verscheen er op Amazon.com opeens een countdown naar een nieuwe Bethesda-game. Het betrof een naamloze game die geheel in de Fallout stijl was opgemaakt… Zondag werd de post opeens verwijderd. Heel weird allemaal. Wat is er aan de hand?

Nieuwe Fallout of een remaster?

De nieuwe ‘surprise’-game stond drie keer op Amazon: een standaard versie, een deluxe editie en een collector’s editie. Allemaal hadden ze een prijs van 60 dollar. Er stond geen releasedatum voor de game bij. Wel dat de titel uit zou komen op de PC, PlayStation 4 en Xbox One. Twitter-gebruiker Wario64 kwam met de screenshots en een link naar het teaserfilmpje wat op Amazon stond. Omdat Bethesda en Amazon bieden hun mondje dicht hielden, ontstond  als snel de speculatie dat het een nieuwe Fallout betrof of een remaster van een ouder deel. Dat eerste lijkt ons onwaarschijnlijk, het tweede zou kunnen….

Dit soort posts op sites van winkels komen vaker voor. Winkels weten eerder dan de media welke games er aan komen. Zij moeten zich immers kunnen voorbereiden en publishers maken graag op tijd goede deals. Dit soort posts worden daarom vaak al ruime voor tijd voor de daadwerkelijke release online gezet. Het feit dat alleen Amazon dit post, maakt het voor ons echter waarschijnlijk dat dit een fout is. Soms vergeet men een posts die nog niet bekend mogen worden of uitgesteld zijn, op tijd offline te halen.

Roadmap voor Fallout 76

Eerder heeft Bethesda een roadmap van Fallout 76 gepubliceerd. Er moeten dit jaar drie gratis dlc-pakketten uitkomen met nieuwe quests, spelmodi, evenementen, functies en een nieuwe main quest. Bethesda gaf ook aan dat ze de problematische start van de game erkennen (goh). Het eerste DLC-pakket dat uitkomt, heet Wild Appalachia en is speelbaar vanaf 12 maart. Bethesda heeft aangegeven dat de content hiervoor verspreid is over de weken daaropvolgend. De DLC heeft een Survival-modus, waarin de nadruk ligt op PvP. Ook heeft de DLC twee nieuwe quests en nieuwe features, zoals de mogelijkheid om legendarische items te kopen of af te breken voor materialen.

Nuclear Winter is de tweede DLC en deze bevat een gelijknamige gamemodus. Hierover is nog niet al te veel bekend. Behalve dan dat het ‘de regels van the wasteland compleet verandert’. Over de derde DLC is niks verteld. Het wordt wel de meest ambitieuze update volgens Bethesda.

Denken jullie dat deze updates Fallout 76 weer overeind kunnen trekken? En wat verwacht je van de nieuwe (Fallout-)aankondiging? Wat zou het zijn?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch