Menu Premium

Bethesda draait omstreden Doom Classic ports DRM terug

Reilly 29/07/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bethesda verraste gamers afgelopen week toen het plotseling ports van de klassieke Doom games uitbracht voor PS4, Xbox One en Switch. Helaas werd het plezier al snel enigszins verderft door de ontdekking dat de games een online DRM ingebouwd hadden. Bethesda zegt nu dat de verplichte DRM een fout was en dat ze bezig zijn om het te fixen.

Foutje…

De games waar het om gaat zijn Doom (1993), Doom 2 (1994) en Doom 3 (2004). Om de games te kunnen spelen op de nieuwe platformen moeten spelers inloggen op Bethesda’s “Slayers Club”. Wellicht een beetje gek natuurlijk voor games die zo oud zijn en zo’n beetje op elk platform al te spelen zijn zonder deze vorm van DRM. Het zal dan ook niemand verbazen dat gamers boos werden toen dit ontdekt werd. Als we Bethesda mogen geloven was deze login echter alleen optioneel bedoeld. Ze plecht dan ook de DRM uit te schakelen.

Deze DRM is trouwens niet het enigste wat fout ging bij de re-release van deze games. Op Xbox One waren de klassieke games al te spelen dankzij het Xbox 360-backwards compatibility programma. Plotseling verdween de support voor de Doom games echter. Bethesda claimt dat ook dat een fout was. Mensen die de games al gekocht hadden kunnen de games nu alsnog weer installeren.

Doom Ports

Doom kwam in eerste instantie natuurlijk uit voor PC. Sindsdien zijn de games naar talloze platformen geport – soms officieel, soms onofficieel. Denk bijvoorbeeld aan een piano, waarbij je letterlijk het spel bestuurd met de pianotoetsen.

Of wat dacht je van een printer? Volgens velen sowieso al helse apparaten – waarom dan ook niet Doom erop spelen?

 

Mocht je overigens deze nieuwe ports willen aanschaffen dan zullen de prijzen je waarschijnlijk er niet van weerhouden: De eerste twee delen kosten €4,99 en deeltje drie kost €9,99. Het nieuwste deel, Doom Eternal, komt uit op 22 November, 2019.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch