Menu Premium

Belastingvermindering voor ontwikkelaars in het Verenigd Koninkrijk

Lisette Atsma 27/03/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is nog maar een jaar geleden dat de Europese Commissie het idee van belastingvoordelen voor game-bedrijven in het Verenigd Koninkrijk in de ijskast had gezet. Dat er heel hard voor werd gevochten om deze uit de spreekwoordelijke ijskast te krijgen, blijkt door het feit dat deze blokkade vanaf vandaag is opgeheven en de Europese Commissie instemt met belastingvermindering voor ontwikkelaars in het Verenigd Koninkrijk.

Met de instemming van de Europese Commissie is een vrijgave van 188 miljoen pond aan investeringen gemoeid, welke volgens Joaquin Almunia, VP van de Europese Commissie, vooral zijn bedoeld voor de kleinere, onafhankelijke Britse ontwikkelaars welke “Britse” games maken. Er moet namelijk aan een aantal eisen voldaan worden, wil je van deze belastingvermindering gebruik willen maken. Er zal een test op games plaatsvinden en alleen wanneer je een voldoende scoort, zal je daadwerkelijk profiteren van de vermindering. In een test waar de ontwikkelaars zestien punten moeten scoren, krijgen zij bijvoorbeeld vier punten als minstens 75% van de game zich in Groot Brittannië afspeelt. Ook krijg je punten voor de hoeveelheid Britse personages in de game.

Britse ontwikkelaars zijn natuurlijk dolblij met deze beslissing van de Europese Commissie. “Vandaag vieren we de belastingvermindering en morgen bewijzen we dat we het waard zijn”, aldus de reactie van verschillende Britse ontwikkelaars. Ze voorzien dat deze belastingvoordelen een grote impact op de Britse game-industrie gaat hebben en deze een flinke steun in de rug zal zijn. Met deze belastingvoordelen gaan onafhankelijke game ontwikkelaars het krijgen om bijvoorbeeld investeringen te vinden. “Het geeft ons zowel de mogelijkheid inhoudelijk wat apartere games te maken en tevens om nieuwe banen te creëren”, aldus Philip Oliver van Radiant World.

De uitspraak is een gevolg op jarenlang gelobby door Britse game ontwikkelaars en zal met een beetje geluk de hoeveelheid games die we vanuit Groot Brittannië kunnen verwachten een enorme boost geven. Op die manier kunnen we dus allemaal van deze beslissing genieten.

Belastingvermindering voor ontwikkelaars in het Verenigd Koninkrijk

Belastingvermindering voor ontwikkelaars in het Verenigd Koninkrijk

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch