Menu Premium
Loading...

Behind the scenes with The Bureau: XCOM Declassified trailer

Gamekings Redactie 18/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Over een maand kunnen we aan de slag met The Bureau: XCOM Declassified. Deze nieuwste telg in de XCOM-serie, welke vorig jaar nieuw leven werd ingeblazen met XCOM: Enemy Unknown, is een tactische third-person shooter, waarbij je het in een klein team moet opnemen tegen aliens die in de jaren ‘60 op onze planeet landen. Tot nu toe zagen we vooral beelden van de game zelf en nu is het tijd om een kijkje in de keuken te nemen bij 2K Games. Je ziet het in de Behind the scenes with The Bureau: XCOM Declassified trailer.

2K Marin, de studio achter deze game en onder andere bekend van BioShock 2, heeft vandaag een nieuwe trailer online gezet waarin we een kijkje nemen achter de schermen van The Bureau: XCOM Declassified. Producers Alyssa Finley en Nico Bihary vertellen je meer over de setting van de game en wat je kunt verwachten wat betreft de manier waarop je straks jouw team naar de overwinning gaat loodsen. Als je het nieuws rondom de XCOM-franchise een beetje gevolgd hebt, weet je dat de game lang in productie is geweest en het roer, qua speelstijl, een paar keer is omgegooid. Wat we nu in de trailer te zien krijgen, is een mooie mix van actie en de traditionele strategische elementen van de voorgaande XCOM-games.

Als je het verhaal en de sfeer in een game belangrijk vindt, is The Bureau waarschijnlijk ook geen slechte keus. Nico Bihary vertelt enthousiast over de vele geheime plannen en projecten die de Verenigde Staten ontwikkelde in de jaren ‘60, in het echt natuurlijk in verband met de Koude Oorlog en de dreiging uit Rusland. Maar wat als het nu eens een buitenaardse dreiging was waar de Amerikanen mee af wilden rekenen en liever in de doofpot hielden? Alyssa Finely gaat ondertussen wat dieper in op de veranderingen die de game tijdens de productie ondergaan heeft. Het begon als een first-person shooter, maar geleidelijk veranderde de focus naar teamwork. Hierdoor werd bijvoorbeeld ook het principe overgenomen uit XCOM: Enemy Unknown dat wanneer één van je maten dood gaat, hij of zij ook echt dood blijft voor de rest van de game.

The Bureau zou succes kunnen oogsten als unieke mix tussen actie en tactiek. Of net tussen de wal en het schip kunnen vallen, doordat gamers die van actie houden het te ingewikkeld vinden en de liefhebbers van strategie het als te simpel zullen ervaren. Origineel is de game in ieder geval wel. The Bureau: XCOM Declassified is vanaf 20 augustus verkrijgbaar voor Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

Behind the scenes with The Bureau: XCOM Declassified trailer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch