Menu Premium

Battlefield 4 krijgt betere servers voor het rubber-banding probleem

Gamekings Redactie 25/04/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sommige minder geskillde spelers verschuilen zich regelmatig achter goedkope smoesjes zoals lag. Als je een online shooter een beetje serieus wilt spelen, kan lag al gauw het plezier drukken. Dit was helaas het geval bij EA’s meest recente shooter, maar dat gaat veranderen want Battlefield 4 krijgt betere servers voor het rubber-banding probleem.

Ontwikkelaar DICE beloofde dapper om Battlefield 4 uit te rusten met online matches voor maximaal 64 spelers tegelijkertijd. Hoewel de ontwikkelaar die belofte trouw is nagekomen, laten de serverprestaties te wensen over. Met name de console-versies hebben hieronder te lijden. Het rubber-banding probleem is vanaf de release van de Naval Strike DLC zeer sterk aanwezig en een paar weken geleden beloofde DICE de problemen te gaan verhelpen.

Rubber-banding doet zich voor wanneer servers niet in staat zijn de hoeveelheid informatie snel genoeg te verwerken. Dit gaat met name gepaard met lag en laat inspringende textures. In een game waarbij alles draait om snel reageren en tactisch bewegen, is het natuurlijk tergend wanneer je door een de map loopt en ineens wordt teruggezet naar waar je je drie seconden geleden bevond. Alsof je aan een elastiek vast zit, vandaar de naam rubber-banding.

DICE wil het probleem aanpakken door nieuwe servers met hogere prestaties te gebruiken. Er moest een aanzienlijke periode worden getest, om de effectiviteit van de potentiële oplossing te garanderen. Vandaar dat het even duurde totdat er verbeterde prestaties merkbaar waren. Maar verbeteringen waren er wel degelijk, als we een nieuwe post op het officiële Battlefield Blog moeten geloven.

De ‘war against rubber-banding’ is nog niet voorbij, maar Dice blijft er voorlopig aan werken, zodat 64 spelers tegelijkertijd smooth door de map kunnen glijden. Hopelijk is er straks dus een smoes minder om slechte skills te verhullen.

Battlefield 4 krijgt betere servers voor het rubber-banding probleem

Battlefield 4 krijgt betere servers voor het rubber-banding probleem

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch