Menu Premium

Bandai Namco maakt cijfers derde kwartaal fiscaal 2016 bekend

Joep Omes 09/02/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bandai Namco heeft de resultaten van het derde kwartaal van fiscaal 2016 bekendgemaakt. De games-tak van het Japanse bedrijf doet het uitstekend, met op dit moment 72.9 miljard Japanse yen – 563,9 miljoen euro – aan omzet in games, tegenover de 53,6 miljard yen – 414,6 miljoen euro – van vorig jaar in dit stadium. Dit blijkt uit de totaalcijfers van de afgelopen negen maanden. Aan het eind van het fiscale jaar verwacht het bedrijf ongeveer 6 miljard yen – 46,4 miljoen euro – meer te hebben omgezet.

Bandai Namco is natuurlijk niet alleen producent van videogames die je thuis speelt. Arcade games en pretparken zijn ook onderdeel van het bedrijf, maar ondanks dat de slechte prestaties van die parken en arcade-kasten ervoor zorgen dat de omzet daalt op andere vlakken, verwacht het bedrijf dat de “software voor thuis” blijft groeien.

Een hele voorname markt die bijdraagt aan deze groei is de Europese. De afgelopen tijd zijn er enorme titels uitgekomen, zoals The Witcher 3, The Talos Principle, Project: CARS en Dark Souls II: Scholar of the First Sin. Al deze titels zijn gebaseerd op de Europese cultuur en spreken daarom heel veel meer mensen aan, in tegenstelling tot sommige games die meer gericht zijn op Japans publiek. De Japanse markt is voor Bandai Namco natuurlijk nog steeds de grootste, maar uit de cijfers blijkt dat ruim 50 procent van verkochte games in Europa zijn verkocht.

Bron: Gamesindustry

Bandai Namco maakt cijfers derde kwartaal fiscaal 2016 bekend

Bandai Namco maakt cijfers derde kwartaal fiscaal 2016 bekend

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch