Menu Premium

Baldur’s Gate: Enhanced Edition komt in september

Gamekings Redactie 27/07/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Met het verstrijken van de klok op de site van Baldur’s Gate zijn de vermoedens dat de Enhanced Edition van een datum zou worden voorzien bevestigd. 18 September is de dag geworden waarop de titel het levenslicht ziet op de PC, Mac en iOS. Alleen voor het Android platform is nog niet bekend gemaakt wanneer hij verschijnt. De reden daarvan is onbekend.

Er zijn een aantal nieuwe karakters die hun debuut maken. We stellen ze even aan je voor. We hebben Rassaad yn Bashir, een monnik met een rotjeugd maar met een gedegen spirituele opleiding. Na de nodige ellende en het verlies van zijn broer begint hij alleen aan een zoektocht naar verlichting.

Zo is daar ook Neera, half-elf en magiër die nog in de kinderschoenen staat met haar kunsten. Op de vlucht geslagen voor een stel tovenaars gaat ze op zoek naar vrienden die haar kunnen helpen zichzelf te beschermen.

Tenslotte is er dan Dorn Il-Khan, een half-orc Blackguard die weinig goeds in petto heeft met zijn ‘black sword’ en heidense krachten. Hij heeft wraak gezworen voor wat jeugdtrauma’s en daarin wordt niemand ontzien. Het zwarte schaap van het stel dus.

Elk van deze figuren zijn goed voor vier uur aan extra gameplay bovenop de normale versie van Baldur’s Gate, dus daar kun je even mee vooruit. Daar bovenop wordt er een nieuw avontuur toegevoegd, namelijk The Black Pits. Met een full party wordt het vuur je aan de schenen gelegd in vijftien krachtmetingen om samen te ontsnappen uit The Underdark. Bij elkaar wordt dit nog eens een extra zes uur aan gameplay.

Bovenop al deze nieuwe content, wordt ook het totale product stevig opgepoetst. De interface en multiplayer zijn verbeterd en er zijn ruim 400 optimalisaties verricht aan het spel zelf. Elementen van Baldur’s Gate 2 worden overgeheveld en als laatste zijn de tussenfilmpjes vervangen door handgeschilderde animaties.

Heb je het allemaal? Het lijkt erop dat ze bij Overhaul Games er alles aan doen om de hoofdletter ‘E’ in Enhanced waar te maken. Of het voldoende is kan alleen jij echter bepalen.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch