Menu Premium

Babylon’s Fall stopt ermee na minder dan een jaar te bestaan

Dansky 13/09/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat de concurrentie tegenwoordig moordend is in de gamesindustrie hoeven we je niet te vertellen. In ieder genre zijn wel de grote jongens aanwezig. Platinumgames dacht dat zij met Babylon’s Fall wel een mooie titel hadden neergezet in een niche markt. Maar ook daar ligt het gevaar op de loer. De game werd al niet heel denderend onthaald, om maar even een understatement te noemen, en nu is het hoge woord eruit: Babylon’s Fall stopt ermee.

Babylon’s Fall viel al voordat het kon vliegen

De game werd dus al niet erg goed onthaald. Sterker nog, het was de slechtst reviewde game voor de PlayStation 5 tot nu toe. Toegegeven, zoveel games zijn er ook weer niet op de PlayStation 5 maar het zegt toch iets. Misschien wel het meest sprekende voorbeeld kwam in maart van dit jaar. Toen de player count van de online-only game viel naar één speler. Dit kwam onder andere door de missies die, volgens reviewers, zowel kort als vermoeiend waren en dat het hele scherm vol microtransactions stond en dat terwijl de game 60 piek kostte.

Minder dan één jaar heeft de game bestaan

Op de website van Babylon’s Fall is sinds vanmiddag te lezen dat de game ermee stopt. Je wordt nog wel bedankt voor het spelen van de game. De laatste speeldag van de game zal op 27 februari 2023 zijn. En dat is iets meer dan een week voordat de game één jaar zou worden. Op de website wordt vervolgens een planning aangegeven wat je allemaal nog kan doen tot 27 februari en wat je mag verwachten. Maar daarna is het over en sluiten. Dus zelfs als je de game dé game van 2022 vond dan vis je achter het net. Want er kan geen Babylon’s Fall meer gespeeld worden na die datum. En zoals de titel van de game als verraad. Babylon has fallen.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch