Menu Premium

Awesomenauts verschijnt op Steam voor Linux

Karim Shehata 29/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorig jaar in mei kwam de Nederlandse ontwikkelaar Ronimo Games met hun eigen opmerkelijke MOBA in de vorm van Awesomenauts. De game verscheen eerst op Xbox Live en het PlayStation Network, en werd uiteindelijk in augustus van datzelfde jaar uitgebracht op de PC. Op alle platformen werd dit een redelijk succes, en kreeg vooral de PC nog veel exclusieve content in de vorm van nieuwe personages en ‘classes’. Nu is het een jaar na dato dus tijd om de verjaardagstaart te bakken, maar ook om nog meer mensen aan deze game te krijgen. Dit doet Ronimo Games doormiddel van de game naar nog een ander platform te brengen, want Awesomenauts verschijnt op Steam voor Linux.

Steam is tegenwoordig het perfecte platform voor de iets wat kleinere projecten in de games industrie, en nu hoeft dus niemand die over het populaire distributie platform van Valve beschikt deze game van Ronimo Games nog te missen. De voormalig ontwikkelaar van De Blob zette vorig jaar hiermee een wat serieuzer project neer, hoewel Awesomenauts natuurlijk daarmee niet persé een serieuze game is, integendeel. De game wordt gepresenteerd in een soort jaren 80 sci-fi style.

Nu kan je als je computer of je laptop dus Linux draait ook aan de slag met deze Multiplayer Online Battle Arena game van Nederlandse bodem. De game is nu beschikbaar voor Linux, en aangezien het ongeveer een jaar geleden is dat de game verscheen voor de Xbox 360 en PlayStation 3, kun je het zien als een verjaardagsuitgave van Awesomenauts.

Als je het slim aanpakt schaf je de achtste editie van de Humble Bundle aan die gisteren online ging. Deze bundel brengt je Awesomenauts en nog enkele andere indie-toppers zoals Hotline Miami, Dear Esther en Thomas Was Alone.

Heb jij Awesomenauts maanden geleden al gespeeld, of ben je juist blij met de komst naar Linux, zodat je eindelijk met de chaotische MOBA van Ronimo aan de slag kunt?

Awesomenauts verschijnt op Steam voor Linux

Awesomenauts verschijnt op Steam voor Linux

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch