Menu Premium

Assassin’s Creed Unity producer wil graag een MMO maken

Karen Koch 18/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

In de meest rumoerige periodes door belangrijke steden uit de geschiedenis heenrennen, springen, vallen en vechten? Dat is de Assassin’s Creed-serie, natuurlijk. Met elk nieuw deel krijgen de gamers een nieuwe stad en een nieuwe periode waarin geklommen kan worden, maar vooral waarin we een aantal bekenden uit de geschiedenis tegen kunnen komen. Op een aantal multiplayer-modi in de recentere games na is de Assassin’s Creed-franchise echter een pure singleplayer-ervaring geweest, maar als er de tijd en ruimte voor is, kan dit nog veranderen. De Assassin’s Creed Unity producer wil graag een MMO maken en deze ambitie is deels al terug te vinden in Assassin’s Creed Unity.

Producer Pontibrand droomt ervan om alle vorige locaties uit de games nogmaals te bezoeken, maar dan met een gepersonaliseerde avatar. Helaas voegt hij er wel direct aan toe dat ze hier momenteel niet mee bezig zijn en dat ze er ook helemaal niet de tijd voor hebben. Assassin’s Creed: The Online Experience blijft voorlopig dus een droom van de producer.

Dit wil echter niet zeggen dat ze de ambitie van een MMO compleet laten varen. Assassin’s Creed Unity zal een nieuw soort co-op systeem bevatten, waarbij je vrienden zomaar je game kunnen binnenvallen om je te helpen. “Dit is voor ons een eerste stap richting een online versie van Assassin’s Creed”, legde Pontibrand uit. Hoewel Parijs nog niet echt te delen is met grote groepen van andere mensen, heeft het team met Assassin’s Creed Unity wel een meer interactieve manier van gameplay gevonden dan een pure singleplayer-ervaring. Een voorproefje voor een mogelijke MMO?

Assassin’s Creed Unity komt op 28 oktober naar de PlayStation 4, PC en de Xbox One. Voor de mensen die tegen die tijd nog geen nieuw apparaat hebben aangeschaft, komt er ook nog een Assassin’s Creed-game naar de vorige generatie consoles. Assassin’s Creed Rogue zal vanaf 11 november te krijgen zijn voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

Assassin's Creed Unity producer wil graag een MMO maken

Assassin’s Creed Unity producer wil graag een MMO maken

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch