Menu Premium
Loading...

Assassin’s Creed Syndicate – Austin Wintory Composer Trailer

Mark Hoogland 10/09/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nieuws_20150910_AssassinsCreedSyndicateComposerTrailerDe releasedatum van Assassin’s Creed Syndicate sluipt als een stille moordenaar naderbij; nog een kleine anderhalve maand en dan mogen we met de Frye-tweeling het Victoriaanse Londen onveilig maken. Zojuist verspreidde Ubisoft een video die ingaat op de muziek van de game, gecomponeerd door Austin Wintory.

Austin Wintory (1984) verzorgde eerder de muzikale scores voor indietitels als flOw en Journey. Met name zijn composities voor die laatste vielen goed in de smaak; de dromerige muziek van Journey won een BAFTA en werd – als eerste game ooit – genomineerd voor een Grammy Award. Daarnaast componeert Wintory inmiddels een klein decennium lang de muziek voor tientallen indiefilms, waarvan de horrorfilm Grace uit 2009 mogelijk de bekendste is.

Met de score van Assassin’s Creed Syndicate lijkt Wintory nu eindelijk écht een groot publiek te bereiken. De muziek, die onherroepelijk het oude Londen van Charles Dickens weerspiegelt, moet volgens Wintory – naast het drama en de spanning – ook vooral de “bekwaamheid en het sarcasme van Jacob en Evie Frye” oproepen.

De originele soundtrack van Assassin’s Creed Syndicate verschijnt tegelijk met de game, op 23 oktober. Check de trailer om Wintory aan het werk te zien en een eerste indruk van de muziek te krijgen! Mocht je daarna willen weten hoe de maestro de klus heeft benaderd en ervaren, lees dan dit interview op de officiële blog van Ubisoft.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch