Menu Premium

Assassin’s Creed IV: Black Flag via Remote Play getoond op PS Vita

Gamekings Redactie 20/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sony heeft zojuist tijdens de persconferentie op Gamescom 2013 Assassin’s Creed IV: Black Flag via Remote Play getoond op PS Vita. Het was al bekend dat de game via Sony’s handheld speelbaar zou zijn, maar nu konden we met onze eigen ogen zien hoe dit in zijn werk gaat. Assassin’s Creed heeft al langer een exclusieve deal met Sony voor specifieke extra’s zoals singleplayer-missies of bepaalde wapens en kostuums die alleen op de PlayStation-platformen speelbaar waren.

Remote Play geeft de mogelijkheid om tijdens de game van de televisie en je Playstation 3 of 4 over te schakelen naar de Vita, als bijvoorbeeld iemand anders TV wil gaan kijken. Tijdens de demo zien we assassin Edward Kenway de aanval inzetten op een fort; vlak voordat hij het schip verlaat en de vijandelijke troepen te lijf gaat, neemt een tweede man op het podium de controle over. De game gaat vloeiend verder op het PlayStation Vita-scherm en zonder al te veel aan grafische pracht in te leveren gaat speler twee verder met Edward en zijn piraten.

Na deze beelden hadden Sony en Ubisoft nog een tweede verrassing voor ons. Het was al bekend dat bezitters van de PlayStation-versie van Black Flag enkele exclusieve missies krijgen met Aveline de Grandpré, bekend van de Vita game Assassin’s Creed: Liberation. Tijdens de presentatie werden er eindelijk beelden getoond van deze missie. Het verhaal van Aveline staat los van het plot rondom Edward Kenway, iets waar Ubisoft wat meer vrijheid in heeft nu dat de Animus in de ‘moderne’ tijdslijn van de game ook gebruikt kan worden door iemand die geen bloedverwant is van de assassin in kwestie.

De beelden van vanavond beloven veel goeds voor Assassin’s Creed-fans met een PlayStation, maar als je voorkeur uit gaat naar de Xbox One of Wii U ben je als trouwe volger van Ubisoft’s succesvolle franchise misschien wat minder gelukkig.

Assassin's Creed IV: Black Flag via Remote Play getoond op PS Vita

Assassin’s Creed IV: Black Flag via Remote Play getoond op PS Vita

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch