Menu Premium

Arthouse films op de PlayStation

Boris van de Ven 19/05/2010 0 Tweet Het Like/Deel Het

Film fans kijken natuurlijk aanstaande vrijdag weer naar Film Vrijdag waarin we Kick Ass bespreken maar de kans is groot dat dezelfde film fans blij worden van de vandaag aangekondigde samenwerking tussen Sony Europe en Online arthouse videotheek MUBI. De site, mubi.com, biedt gebruikers de mogelijkheid om films in zeer goede kwaliteit te streamen. Het unieke is dat deze films niet de grote Hollywood blockbusters zijn maar juist de juweeltjes die veel bioscopen niet eens willen draaien. Mubi werkt samen met arthouse producenten en film festivals en heeft zodoende een indrukwekkende bibliotheek van titels opgebouwd. Sommige van deze titels worden gratis aangeboden aan de bezoekers en hoogstwaarschijnlijk nu dus ook aan PlayStation Network gebruikers.

Terwijl alle console makers en kabelmaatschappijen zich storten op nieuwe technieken om de nieuwste films tegen betaling bij de gebruikers thuis te krijgen, is het juist briljant dat Sony begrijpt dat de meerwaarde van online films kijken juist zit in de titels die moeilijk te vinden zijn. De grote blockbusters vind je overal namelijk.

Het systeem van MUBI kent ook een soort van social media integratie waarmee je bepaalde films kunt aanraden aan vrienden. Een integratie in het PlayStation friends systeem zou wel eens heel goed kunnen werken. Mubi zal in Nederland vanaf september of oktober te zien zijn op PlayStation Network. Tot die tijd kun je natuurlijk ook een gratis account aanmaken op www.mubi.com.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch