Menu Premium

Apple kondigt support aan voor PS4 en Xbox controllers

TheSillyP 04/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Apple sloot hun World wide developer conference (WWDC) afgelopen nacht verassend af met de aankondiging van support voor PS4 en Xbox controllers

Apple iOS 13

Volgens Apple’s officiële iOS 13 features preview   Is het straks met de nieuwe update mogelijk om via Bluetooth de Xbox of Playstation controller te laten verbinden met een IPhone of een Apple TV. iOS 13 zal gelanceerd worden in de herfst. Apple kon nog niet bevestigen of functies als rumble vibration of headset functionaliteit ook werken straks op hun devices.

Apple Arcade

Deze aankondiging komt natuurlijk niet geheel als verassing. De aankondiging van deze functionaliteit sluit perfect aan bij hun aangekondigde service Apple Arcade, die ook in de herfst uitkomt. Het bedrijf heeft al aangekondigd dat grote studios game beschikbaar gaan stellen voor hun gaming services. een paar namen zijn Konami, Sega en Sumo Digital. Games die al bekend zijn gemaakt zijn  Oceanhorn 2: Knights of the Lost Realm, Team Sonic Racing, The Artful Escape en Where Cards fall.

Netflix model

Gaming lijkt steeds meer te gaan naar wat Netflix heeft geïntroduceerd met series en films, en Spotify met muziek. Je betaald een bepaald bedrag per maand, en kan dan een groot aantal games spelen. Bedrijven die dat nu al doen zijn Xbox met Gamepass, en EA met Origin. Apple gaat nu hetzelfde doen als die andere bedrijven. Grote verschil hier is natuurlijk wel dat Apple in het begin afhankelijk is van andere developers en publishers om games op hun platform te krijgen. EA en Xbox hebben dit probleem natuurlijk niet, omdat zij al een sloot aan oude games hebben die ze kosteloos op dit medium kunnen zetten. Kans is natuurlijk wel groot dat ze zelf studios gaat aantrekken om games te maken voor hun service.

In de herfst kunnen we dus de Apple Arcade dienst gaan gebruiken met een controller die je al thuis hebt liggen. Of ze ook een eigen controller in de markt gaat zetten, is nog niet bekend.

 

 

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch