Menu Premium

‘Apple bezig met een mixed-reality headset van 3000 dollar’

Jan Johan Beldrok 04/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er gaan al jaren geruchten de ronde dat Apple bezig is met de productie van mogelijke VR- of AR-hardware. Zelfs laten ze er weinig over los, anders dat ze VR en AR erg interessant vinden. En helemaal ongelijk hebben ze niet, want zowel VR als AR zijn nog allesbehalve een big thing. Te duur en de helft van de mensheid wordt er misselijk van. Vandaag hebben de geruchten echter nieuwe zuurstof gekregen dankzij een publicatie van The Information. Zij melden dat Apple wel degelijk bezig is met zo’n device en dat het bedrijf hyper ambitieus is.

Gadget Apple bevat meer dan een dozijn camera’s

Volgens een bron met ‘directe kennis’ van het apparaat bevat de mixed-reality-headset van Apple meer dan een dozijn camera’s om alle bewegingen te volgen. Hierdoor kan het een real-world video laten zien aan de persoon die het apparaat op zijn neus heeft. De bron vertelt verder dat de bril twee 8K-schermen bevat. Dit zorgt er voor dat het gadget een effectieve resolutie geeft die alles wat momenteel op de markt is, zwaar overtreft.

Twee 8K beeldschermen zorgen voor een ongekende resolutie

Klinkt goed? Zeker. Maar er hangt ook een Apple-ish prijskaartje aan. Het apparaat, dat zich in de latere ontwikkelingsstadia bevindt en al in 2022 zou kunnen worden opgeleverd, gaat een slordige 3000 dollar kosten. Maar dan heb je ook wel een mooi, waarschijnlijk wit, brilletje auf der nase. Onbekend is of dit gadget er een voor de consument wordt, of dat Apple zich richt op de zakelijk markt. In dat laatste geval wordt de bril een directe concurrent voor Microsoft’s Hololens 2 die 3500 dollar moet gaan kosten. Ooit geloofden we niet dat echte dure smartphones zouden scoren. Totdat Apple met de iPhone kwam. Denk je dat de mannen en vrouwen uit Cupertino nu ook de VR en AR markt kunnen openen?

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch