Menu Premium

Apex Legends zorgt voor flinke stijging aandelen EA

Hylke Haagsma 11/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Apex Legends heeft er eindelijk weer eens voor gezorgd dat de aandelen van EA omhoog gaan. Sinds de release van de game is de waarde van Electronic Arts aan de beurs met zestien procent gestegen. Deze stijging is de grootste sinds 2014! Dit succes is vrijwel geheel op het conto van de nieuwe Battle Royale-game van Respawn te schrijven. De game kwam op maandag uit en tikte de tien miljoen spelers aan binnen 72 uur. En daar houden aandeelhouders wel van.

 

Tegenvallende resultaten Battlefield 5

Afgelopen woensdag was de waarde van EA’s aandelen nog historisch laag. De beurswaarde daalde met maar liefst dertien procent. De tegenvallende prestaties van het bedrijf waren de oorzaak voor deze daling. Onder andere de tegenvallende verkoop van Battlefield 5 was een fikse tegenvaller. De game verkocht namelijk een miljoen exemplaren minder dan de voorspelde 7,3 miljoen. Een moeizame release, de inclusive-discussie,  een langer dan voorziene ontwikkelingscyclus en de blijvende populariteit van Battlefield 1 en Battlefield 4 zorgden voor deze dip. Daarnaast lag ook het aantal spelers die de game speelt via Origins Access Premier lager dan EA had verwacht.  EA’s CEO Andrew Wilson gaf in een interview aan dat Battlefield 5 ook tegenvallend verkocht doordat de game uitkwam zonder Battle Royale-modus (die er binnenkort wel in moet gaan komen). En ra ra, wat voor game is Apex Legends?

Apex Legends kickt Fortnite’s ass op Twitch

De kans dat de aandelen van EA de komende weken nog verder gaan stijgen, is aanwezig. Apex Legends lijkt momenteel de grootste concurrent voor Fortnite te zijn, mede dankzij het free-to-play model. Twitch is de perfecte graadmeter voor de populariteit van een Battle Royale-game en op Apex Legends verslaat Fortnite daar momenteel vrij hard. To be continued…

Op Twitch is duidelijk te zien hoe flink Apex Legends leeft onder de gamers. 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch