Menu Premium

Anthem was de best verkopende game van februari

Hylke Haagsma 20/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

We hebben een hele hoop kritiek gehad op Anthem, en laten we eerlijk zijn, de game had niet echt een lekkere start. Ondanks deze moeizame start is het toch de best verkochte game van de maand februari

Anthem doet het goed

In de nieuwe NPD-verkoopgrafiek over de verkoop van videogames in de Verenigde Staten, was daar ineens Anthem als de bestseller van de maand. Is dat even een verassing! Let op, het gaat hier dus over de VS. Alsnog is dit natuurlijk een grote markt. Anthem is nu het op één na bestverkopende spel van 2019 geworden, en staat alleen nog maar achter Kingdom Hearts III. Het jaar is natuurlijk nog niet zo lang begonnen. Het is ook de op één na beste debuutmaand voor een door BioWare ontwikkeld spel. Enkel Mass Effect 3 verkocht meer. Wat ook opvallend is, is een tweede plek voor Jumpforce. Kingdom Hearts III, dat eind januari in de schappen lag, bleef het de afgelopen maand goed genoeg doen om de derde plaats te bereiken. Far Cry New Dawn van Ubisoft staat op een vierde plaats.

Metro Exodus en Crackdawn

Ondertussen kwam Metro Exodus op de achtste positie voor februari. Grote afwezige tussen de nieuwe releases van vorige maand is die van Crackdown 3, die zelfs niet in de top-20 stond voor zijn eigen release-maand… Hoewel dit zeker enigszins gecompenseerd werd door de beschikbaarheid van de game bij de lancering via de Xbox Game Pass-service van Microsoft, is het nog steeds enigszins verrassend om te zien dat het zelfs in de release-maand niet in beeld komt. Zelfs onder de best verkopende Xbox One-games van februari was Crackdown 3 nergens te bekennen, zouden dan echt zo weinig mensen de game aangeschaft hebben?

Wat denk jij van deze verkoopcijfers? Verbazen ze je? En heb jij Anthem ondanks alle kritieken aangeschaft? Laat het ons weten in de comments, waar je ook al je vragen kan stellen!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch