Menu Premium

‘Anthem verkoopt de helft minder dan Mass Effect Andromeda’

Hylke Haagsma 25/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De fysieke verkoop van Anthem in de eerste week is bekend. De game staat op de eerste plek in de UK, maar er zit een addertje onder het gras.. De game verkoopt namelijk slechts de helft van de aantallen van Mass Effect Andromeda. En die verkocht al niet al te best.

Digitale verkopen niet meegeteld

Oke oke, de digitale verkopen van EA’s Origins op de pc worden hierin niet meegeteld en ook de gedownloade versies op de Xbox One en de PlayStation 4 telen hier niet in mee. Maar met de gegevens die we wel hebben, lijkt Anthem enorm teleurstellend te verkopen. Destijds verkocht Mass Effect Andromeda ook al erg teleurstellend, zij verkochten toen slechts de helft van de sales in de eerste week van Mass Effect 3. En die game was uiteraard ook digitaal verkrijgbaar!

Het gaat hier om een online-only game dus misschien zou de game hierdoor ook meer digitale versies verkopen. Maar als we de game vergelijken met Destiny ( een meer soortgelijke game ) dan doet Anthem het ook niet bepaald goed. Anthem verkoopt namelijk slechts een kwart van de fysieke aantallen van Destiny 2 in zijn eerste week in September 2017…

Een moeizame start

Wat ons betreft komt dit nieuws niet als een verassing. Anthem heeft een moeizame start gehad en er waren enorm veel bugs die moesten worden gefixt door middel van een Day-One-Patch. En daar lijken niet alle problemen mee opgelost. Zo zat er bijvoorbeeld een bug in de game die spelers van een laag level direct naar de eindbaas stuurde. Behoorlijk opmerkelijk natuurlijk! Wij zijn ook benieuwd naar jou ervaringen met Anthem, ben je pissed dat de game nog niet af lijkt te zijn? Of vermaak je je eigenlijk wel met de game? Na onze review-in-progress die je afgelopen week al kon bekijken, volgt dan deze week onze uiteindelijke review. Heeft de game na de fixes alsnog kunnen overtuigen? Je ziet het gauw op onze site!

Koos en Daan speelden onlangs de game live uit op Twitch en laten we het zo zeggen, de zogenaamde grand finale bleek een behoorlijke anticlimax.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch