Menu Premium

Anno 1800 lijkt ook een Epic Games Store exclusive te worden

Hylke Haagsma 09/04/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er is nog niks bevestigd. Maar het lijkt erop dat Anno 1800 een Epic Games Store exclusive gaat worden. Oorspronkelijk gepland voor een Steam-release, wordt Anno 1800 stopgezet op Steam na de releasedatum van 16 april.

Maar waarom Anno 1800 als Epic Games Store exclusive?

“De verkoop van Anno 1800 wordt gestopt op Steam na 16 april als gevolg van een beslissing van een uitgever om de game exclusief te maken voor een andere pc-winkel”. Zo luidt een bericht op de Steam-pagina van Anno 1800. “De uitgever heeft ons verzekerd dat alle eerdere verkopen van de game op Steam zullen worden voldaan op Steam. En Steam-eigenaars zullen toegang hebben tot het spel en eventuele toekomstige updates of DLC via Steam.”

Steam

Het bericht waar veel gamers niet blij van zullen worden…

Het bericht vermeldt niet welke andere winkel de exclusiviteit krijgt. Maar kijkend naar wat er de afgelopen maanden is gebeurd, is het logisch om aan te nemen dat het Epic is. Sinds 2018 hebben verschillende titels Steam net voor de release verlaten en in plaats daarvan naar Epic gegaan. Sommige games zijn zelfs behoorlijk grote triple-A-titels geweest. Denk hierbij aan games zoals Metro Exodus en The Division 2. Voorafgaand aan Anno 1800 was Borderlands 3 de nieuwste triple-A-titel om als exclusief deel te nemen aan de Epic Games Store. Hoewel het slechts een exclusief voor zes maanden in tegenstelling tot de exclusiviteit van een jaar voor een ander seizoen. De game serie kreeg daar echter wel de nodige haat voor…

Gaat alles straks naar Epic?

Ook, toen Ubisoft aankondigde dat The Division 2 Epic exclusief zou zijn. Toen onthulde Epic dat de samenwerking met Ubisoft zou worden voortgezet met “extra geselecteerde titels.” Er werden toen geen verdere details verstrekt. Maar Epic teasede dat die titels allemaal gepland zijn voor release “gedurende het komende jaar”. Anno 1800 voldoet aan die criteria, dus het zou logisch zijn om de game-lancering op Epic op 16 april te zien.

Er is veel ophef geweest over games die exclusief op Epic worden uitgebracht. Vooral als de titels oorspronkelijk waren gepland voor uitgave op Steam. Na de aankondiging dat Metro Exodus Steam for Epic zou verlaten, werden zowel Metro 2033 als Metro: Last Light zwaar herzien. Daarnaast kregen ze slechte recensies van spelers die teleurgesteld waren over de beslissing.  Hoe denken jullie hierover? Laat het weten in de comments. En vergeet niet al je vragen te stellen! Dat mag natuurlijk ook.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch