Menu Premium

‘Analisten weten het vrijwel zeker: GTA 6 komt in 2023 uit’

Joquai Hooff 27/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Aan de hand van de financiële gegevens van Take-Two, de licentiehouder van de GTA games, wordt gesuggereerd dat de nieuwe GTA in 2023 uit moet komen. Deze bewering is gebaseerd op een zichtbare piek in de geraamde kosten voor dat jaar. Rockstars moederbedrijf Take-Two diende onlangs zijn 10K-formulieren in bij de Amerikaanse toezichthouder van effectenbeurzen. In deze formulieren staan de bijvoorbeeld de uitgaven van het bedrijf. Uit gegevens blijkt dat in het fiscale jaar 2024 de kosten voor marketing aanzienlijk hoger zijn dan de jaren er voor. In 2024 is er namelijk zo’n 89 miljoen dollar gereserveerd in plaats van de 78 miljoen dollar voor de vorige jaren.

Bij Red Dead Redemption 2 zag je dezelfde piek

De industrie-analist Jeff Cohen denkt daarom dat GTA VI in 2023 uitkomt. Hij beargumenteert dat door te verwijzen naar een soortgelijke situatie een tijdje terug bij de launch van Red Dead Redemption 2. Toentertijd viel er ook een enorme piek te bespeuren in het marketingbudget. Natuurlijk zou het ook kunnen dat het hogere budget wordt ingezet voor andere titles, maar Rockstar is geen bedrijf wat vaak meerdere games tegelijk maakt. En opeens meer budget uitgeven voor GTA Online en Red Dead Online, dat is ook onlogisch. Dat haal je er dan echt no way meer uit. En Rockstar doet niet bepaald aan geld weggooien. Ook al zouden ze dat prima kunnen hebben.

En GTA IV kwam in 2015 uit, dus de timing past

Ja, het blijft natuurlijk een aanname en dus is niks zeker. Maar logisch klinkt het allemaal wel. Rockstar werkt doorgaans met vaste stramienen. En als eenzelfde soort piek eerder bij Red Dead Redemption 2 te zien was, dan is bestaat er een grote kans dat GTA VI best wel eens in 2023 kan uitkomen. Want als we het toch over vastigheid hebben. Er zit doorgaans dik zeven jaar tussen de edities van GTA. En GTA IV kwam in 2015 uit…

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch