Menu Premium

Analisten groep denkt dat de next-gen consoles 400 dollar gaan kosten

Gamekings Redactie 14/01/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ga maar alvast sparen voor volgend jaar, want een analisten groep denkt dat de next-gen consoles 400 dollar gaan kosten en dat ze dit jaar voor de E3 zullen worden aangekondigd.

De researchgroep, Baird Equity, heeft naar aanleiding van hun bevindingen bij de CES (een technologiebeurs in Amerika) een aantal theorieën opgemaakt. Hun bevindingen samengebracht wijzen erop dat de PlayStation 4 en de nieuwe Xbox nog voor juni dit jaar, wanneer de E3 plaatsvindt, zullen worden aangekondigd. Ze zullen beide een prijs van circa 400 dollar krijgen.

De prijs is nog vrij mild voor de PlayStation, waarvan de huidige generatie met een prijs van 600 dollar op de markt verscheen in 2006. De Xbox spelers zullen niet al teveel verschil merken, omdat de duurste bundel van de Xbox 360 in 2005 voor $399 in de winkels stond.

Baird werknemer Colin Sebastian legde uit dat, gezien de zwakke toestand van de consolemarkt, ze verwachten dat we bij de E3 dit jaar waarschijnlijk al een kans zullen hebben deze next-gen technologie te bekijken. Hij zei ook dat de ingewanden van de nieuwe consoles voor het grootste deel uit “off the shelf” high-end PC-componenten zal bestaan. Dit zal voor game-ontwikkelaars een grote opluchting zijn. Ook gaat Baird ervan uit dat er “Kinect integration” bij elke Xbox zal gaan komen.

Het is vanwege deze PC-componenten (Intel chipsets in het geval van de Xbox) dat de consoles en games hiervoor over het algemeen minder duur zullen zijn, vanwege de minder lange leerweg die de software developers zullen moeten doorlopen.

De online-services zouden door de PC-architectuur ook makkelijker te onderhouden zijn. Businessmodellen zoals free-to-play of subscribtion-based gaming zouden nu voor consoles toegankelijker worden en integratie met mobiele apparaten (zoals smartphones of tablets met Windows 8 bij Microsoft) zal veel uitgebreider worden.

Ik hoop zelf echt dat deze speculatie waar is, maar er is nog niks bevestigd door Microsoft of Sony. Ga jij alvast sparen voor de nieuwe consoles of wacht je liever totdat je iets meer informatie hebt?

Analisten groep denkt dat de next-gen consoles 400 dollar gaan kosten

Analisten groep denkt dat de next-gen consoles 400 dollar gaan kosten

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch