Menu Premium

Analist verwacht dat Cyberpunk 2077 in eerste jaar 20 miljoen keer verkoopt

Lars Leeftink 24/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Aldus Matthew Kanterman van Bloomberg. Iedereen zal zo zijn eigen inschatting hebben wat betreft Cyberpunk 2077 en met die inschatting komen ook verwachtingen en dus druk. CD Projekt Red heeft echter al eerder bewezen met deze druk om te kunnen gaan. Het lijkt een pittige doelstelling, maar gezien de hype die de game met zich meebrengt lijkt dit niet eens een onmogelijke opgave. Het is en het blijft echter speculeren.

Cyberpunk 2077 gaat…

Een nieuwe standaard zetten? Net zoals The Witcher III? Wie weet. Volgens Kanterman (en waarschijnlijk ook nog wel een paar andere mensen) is het zeker mogelijk dat deze game records zal gaan verbreken. Op basis van de beelden, de hype rondom de game en de informatie die we tot nu toe tot onze beschikking hebben kunnen we ook wel concluderen dat het een bijzonder groot project is. Een project dat natuurlijk na release flink wat geld moet gaan opleveren. En dit zal dan in eerste instantie vooral met de singleplayer gedaan moeten worden, want de multiplayer wordt later pas toegevoegd aan de game. Misschien ook wel in een poging om gamers langer geboeid te houden en op deze manier op de langere termijn ook nog van Cyberpunk 2077 een veel gespeelde game te maken.

Pittig maar niet onmogelijk

De verwachtingen zijn dus hooggespannen, maar volgens onder meer JJ is het zeker geen onmogelijke opgave: ‘De game komt in april uit en dus hebben ze acht maanden de tijd om deze ‘target’ te halen. Het is ook multiplatform. Een FIFA of een Call of Duty verkoop tegen de 20 miljoen stuks in een jaar. GTA haalde dit aantal ook prima binnen de eerste twaalf maanden. Cyberpunk 2077 is qua hype echt van dezelfde orde van grootte. Bepalend zullen de reviews zijn. Als die unaniem juichend worden, dan kan het. Een ‘achtje’ will not do the trick…’.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch