Menu Premium

Amerikaanse staat Illinois wil GTA en andere gewelddadige games verbieden

Jan Johan Beldrok 23/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het lid van het Huis van Afgevaardigden Marcus Evans wil de verkoop van videogames zoals GTA die criminele activiteiten zoals autodiefstal promoten, gaan verbieden in de staat Illinois. Hij doelt hier vooral op autodiefstal. Carjacking is momenteel schering en inslag in de grootste stad van de staat, Chicago. Om dit te voorkomen wil hij nog de verkoop van onder andere GTA en andere gewelddadige videogames verbieden. Is hij dan wel wat laat mee, want de hele wereld heeft die game al gekocht. Maar dat terzijde.

Games als GTA zouden autodiefstal aanmoedigen

Marcus Evans Jr. gaat een wet uit 2012 proberen te wijzigen. Hierdoor mogen bepaalde videogames niet langer aan minderjarigen worden verkocht. Vrijdag diende hij aanpassing HB3531 in. Hiermee zou de wet voortaan de verkoop van dit soort games aan iedereen verbieden. “Het wetsvoorstel verbiedt de verkoop van games die activiteiten promoot waar we in onze gemeenschappen onder lijden.” Over de GTA-serie was Evans nog stelliger: “Ik heb het gevoel dat deze game een enorm probleem is geworden in dit spectrum. Als je de twee vergelijkt, zie je harde overeenkomsten met betrekking tot de carjackings.”

Vrouwen en senioren Illinois voelen wel wat voor voorstel

Naast het aanpakken van carjacking, verandert het wetsvoorstel ook de definitie van een ‘gewelddadig videospel’. Het moet nu worden ‘een digitaal product waarin spelers een personage besturen dat wordt aangemoedigd om mens-op-mens geweld uit te voeren en waarin de speler doodt of anderszins ernstige fysieke of psychische schade aan een ander mens of dier toebrengt. Blijven dan weinig games over meneer Evans… De Amerikaanse politicus verwacht dat hij voldoende steun gaat krijgen voor het voorstel. Vooral vrouwen en senioren, die ook het vaakst het doelwit zijn van de recente carjackings, voelen er voor. Mochten we ooit nog naar de VS gaan, dan weten we nu in ieder geval in welke staat we niet hoeven te zijn…

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch