Menu Premium

Amerikaanse rechter legt fikse boete op voor ‘crowdfunding diefstal’

Karen Koch 14/09/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Crowdfunding is, natuurlijk, een fantastisch fenomeen. Je doelgroep vragen om hulp, en daarbij directe feedback ontvangen, is voor elk product handig. Helaas kan dit ook flink mislopen, want niet iedereen is eerlijk wanneer ze een crowdfunding opzetten. Gelukkig worden de backers steeds beter beschermd, iets wat ook blijkt uit het feit dat een Amerikaanse rechter een fikse boete heeft uitgedeeld aan zo’n minder-dan-eerlijke Kickstarter.

Het begon allemaal in 2012. Toen werd de Kickstarter voor Asylum, een cardgame, opgestart. Iets meer dan een maand later was het project succesvol gesteund door 810 mensen, die samen zo’n $25,000 hadden toegezegd. Daarna bleef het redelijk stil vanuit de Kickstarter, op enkele updates na die elke keer om iets meer tijd bleven vragen. Mensen die het project hadden gesteund zaten uiteindelijk, bijna een jaar later, nog altijd te wachten op hun spel en de beloofde goodies. Het wachten bleef aanhouden, want we zijn ondertussen drie jaar verder sinds de start van de crowdfunding en nog altijd hebben mensen hun spel niet binnen.

Hoewel sommige mensen aangeven afgelopen zomer, na drie jaar wachten, wél een spel te hebben ontvangen, zijn er nog altijd veel meer backers die zeggen dat dat niet is gebeurd. Deze mensen zijn nu wel echt klaar met wachten en daarom zijn een aantal van hen naar de rechter gestapt.

De rechter heeft Atlius Management, het bedrijf achter het kaartspel, vervolgens een behoorlijke boete opgelegd. Zij mogen namelijk $54,861 gaan betalen. Deze uitspraak is gedaan in Washington, waardoor alle backers die in de staat wonen een vergoeding van $668 van Atlius Management krijgen. Mensen die in een andere staat, of een ander land, wonen, wordt aangeraden om ook een soortgelijke actie tegen het bedrijf te ondernemen.

Atlius Management zal dus nog wel een tijdje bezig zijn met vergoedingen uitdraaien. Wat vinden jullie hiervan? Terecht, of mag de boete nog wat aangepast worden van jullie?

Bron: MCV

Amerikaanse rechter legt fikse boete op voor 'crowdfunding diefstal'

Amerikaanse rechter legt fikse boete op voor ‘crowdfunding diefstal’

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch