Menu Premium

AMD baas teased het “Speciale sausje” van de PlayStation 5

Hylke Haagsma 02/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De PlayStation 5 komt eraan. Dat weten we allemaal. Het is nog niet officieel aangekondigd door PlayStation, maar system architect Mark Cerny begon recent met uitspraken te doen over de console.

Een AMD chip

Een van de eerste dingen die we te weten kwamen over de PlayStation 5 is dat het een AMD chip zal hebben. De baas van AMD Lisa Su had het recent overĀ  de samenwerking tussen AMD en Sony. En volgens haar zal de chip de PlayStation helpen met de “special sauce” van de console. En dat is geen joppiesaus of pindasaus.

“We are so honoured and proud to be part of Sony’s next-generation PlayStation,” vertelde Su. “This has been a really long-term partnership with them. We love gaming. We think gaming is a really good secular growth market. What we have done with Sony is really architect something for their application, for their special sauce. It’s a great honor for us. We’re really excited about what the next generation PlayStation will do. And happy to be a part of it.”

De AMD-chip in de PS5 heeft een CPU die is gebaseerd op de derde generatie Ryzen. Het heeft acht kernen van de Zen Micro-chip van zeven nanometer. Daarnaast heeft de AMD-chip in de PS5 3D-audio mogelijk gemaakt, een belangrijk onderdeel om spelers te helpen meer ondergedompeld te raken, aldus Cerny.

Krijgen Google en Xbox ook een lekker sausje?

AMD werkt ook samen met Google aan hun nieuwe streamingdienst, Stadia, terwijl Su ook sprak over het werken met Microsoft op een nieuwe console. Dit kan een van de nieuwe Xbox-consoles zijn die Microsoft in de maak heeft die dit jaar op E3 ??zou kunnen worden aangekondigd.

De PlayStation 5 heeft volgens Cerny een ‘aantrekkelijke’ prijs voor zijn specificaties, maar er is nog geen woord over de daadwerkelijke details. De console ondersteunt ook backwards compatibiliteit voor PS4-games. Andere kenmerken zijn een SSD-station en de mogelijkheid om 8K-resolutie te ondersteunen. Je kunt alle technische specificaties lezen die we tot nu toe kennen.

Wat een releasedatum betreft, wordt de PlayStation 5 niet gelanceerd tijdens het huidige fiscale jaar van Sony, wat betekent dat deze pas na maart 2020 zal kunnen komen.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch