Menu Premium

Amazon stopt met werken aan nieuwe Lord of the Rings MMO

JeffreyHage 19/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Treurig nieuws op deze maandag: Amazon stopt met het ontwikkelen van de Lord of The Rings MMO. De ontwikkeling van de game begon in 2019 en werd gemaakt door Amazon Game Studios en het Chinese Leyou Technologies Holdings Ltd. Amazon en Leyou lijken samen niet uit de contractbesprekingen te zijn gekomen. Met als resultaat dat deze LOTR-titel op dit moment non existent is. Anonieme ingewijden hebben dit nieuws aan Bloomberg bevestigt. Maar wat betekent dit nieuws voor Amazon Game Studios?

Amazon heeft last van tegenslagen

Amazon heeft het qua gaming niet makkelijk. Zo is eerder bekendgemaakt dat het bedrijf van Jeff Bezos een nieuwe studio gaat starten rondom het team van Rainbow Six. Deze studio zet Amazon op in Montreal, wat een perfecte plek is voor de nieuwe studio. Daarentegen haalden ze Crucible uit de shops omdat deze nog niet af was. De game was echter al gekocht door mensen, waarna het spel opeens weer de beta fase in ging. Nu komt daar een nieuwe issue bij: het cancellen van een nieuwe LOTR IP. Amazon zelf heeft al gereageerd op het voorval met een kort statement: “We have been unable to secure terms to proceed with this title at this time.”

Het team achter Lord of the Rings

Het team wat aan de Lord of The Rings titel werkte, gaat nu door met andere projecten. “We love the Lord of the Rings IP, and are disappointed that we won’t be bringing this game to customers,” zegt Amazon verder ook over de gecancelde game. De reden dat Amazon over is gegaan op gaming laat zich raden. Nu Jeff Bezos en de zijnen Twitch hebben gekocht wil de online gigant ook zelf games gaan maken. Voorlopig lijkt hier nog niet veel van terecht te komen, aangezien titels worden gecanceld, of heel vaak worden uitgesteld zoals New World.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch