Menu Premium

‘Amazon komt met game-streamingdienst inclusief Twitch integratie’

Jan Johan Beldrok 21/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De oorlog in streaming-land is nu echt vol aan. Waar in de tv-bizz onder andere Netflix, HBO en Disney+ elkaar het leven flink zuur maken, daar vechten sinds deze week Google, Microsoft, Sony en NVidea om de gunsten van de gamers. Vier grote bedrijven die mikken op dezelfde doelgroep. Dat moet wel haast een bloedbad gaan worden. Helemaal nu daar sinds vandaag ook nog eens grootmacht Amazon bij te lijkt te komen. De website CNet concludeert dit omdat het bedrijf van Jeff Bezos de laatste tijd veel nieuwe personeel aanneemt en rekruteert, Vele van die mensen komen van grote gamebedrijven, waaronder Microsoft. Zij moeten er voor gaan zorgen dat de nieuwe dienst in de toekomst soepeltjes online gaat.

Vacatures ‘verraden’ nieuwe game-streamingdienst Amazon

CNet spotte de vacatures onlangs. Amazon zocht mensen voor een ‘nieuw gaminginitiatief’ binnen zijn Amazon Web Services-team. Volgens de bronnen die Cnet daarop aansprak, betreft het een gamestreamingdienst met Twitch-integratie. De nieuwe dienst moet ergens volgend jaar worden aangekondigd. De E3 is daar wat ons betreft een mooi moment voor. Tijdens de aankondiging moet dan ook meer over de content en de functionaliteiten duidelijk worden. Of de Amazon-dienst bijvoorbeeld games gaat bevatten of dat spelers deze los moeten kopen, zoals bij Stadia, is nog niet duidelijk. Amazon houdt wat dat betreft de lippen stevig op elkaar.

Integratie met Twitch biedt een hoop leuke mogelijkheden

De Twitch-integratie is logisch én interessant. Amazon is sinds 2014 eigenaar van het populaire streaming platform.  Het zou kunnen inhouden dat Amazon de games via de software van deze dienst naar de gebruikers gaat streamen. waarom iets nieuws maken, als je het al in huis hebt… En wie weet wordt het mogelijk om vanuit een stream op Twitch naar de game zelf over te kunnen schakelen of hem direct te kopen. Google belooft dergelijke functionaliteit ook met Stadia en YouTube, maar dat werkt nog niet.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch