Menu Premium

Remedy werkte aan Alan Wake 2, maar het “kwam niet uit”

Hylke Haagsma 04/04/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Alan Wake kwam negen jaar geleden uit. En in 2015 noemde Sam Lake, mede oprichter en schrijver bij Remedy, al een Alan Wake 2 pitch die de studio had gedaan voor Microsoft. Helaas kwam het niet verder dan deze pitch, want de studio ging toen aan de slag met Quantum Break. Een game over tijdreizen die afgewisseld werd door tv-show  afleveringen die in de game zaten.

We krijgen Alan Wake 2 voorlopig nog niet

Rond de tijd dat Quantum Break uitkwam, was Lake nog positief en hoopvol over een sequel voor Alan Wake. “Ik zou het graag doen … het voelt alsof de tijd alleen de ideeën heeft verfijnd van wat het vervolg zou zijn, wat geweldig is. Het is bijna zo, in sommige opzichten en op een bepaald niveau, dat al deze extra tijd die we kregen om  na te  denken het smaakvoller en opwindender heeft  gemaakt, alleen de tijd zal het uitwijzen.”

We zijn inmiddels drie jaar verder en het lijkt erop dat de fans nog wel wat langer zullen moeten wachten… Op PAX East heeft Remedy de hoop op Alan Wake aankondigingen voorlopig de das omgedaan. “We waren enkele jaren geleden met Alan Wake 2 bezig en het kwam gewoon niet uit, dus er is niets. We zijn de komende jaren solide geboekt, echt waar”, vertelde Thomas Puha, directeur communicatie. “Wij bezitten de Alan Wake IP wel, maar het is nooit zo simpel als dat, maar ja, we bezitten het wel.”

We krijgen wel een TV Show…

Vorig jaar werd er wel een TV show aangekondigd voor de game die eigenlijk gebaseerd is op jawel, TV shows! Peter Calloway heeft zich aangemeld als de showrunner en schrijver, wat best goed nieuws kan zijn. Calloway was de uitvoerend producent voor de uitzonderlijke en uitzonderlijk vreemde Legion TV-serie, evenals het schrijven van een aantal afleveringen. Zijn andere verdiensten zijn Under the Dome en het superheldendrama Cloak & Dagger.

Waar ging Alan Wake ook alweer over?

Alan Wake was een game over een schrijver die in een writers block zit. Vervolgens neemt zijn vrouw hem mee op vakantie waar ze hem dan toch weer achter een typemachine zet. Dit pikt de schrijver niet en het loopt op ruzie uit. Hij sprint het huisje (op een eilandje op een meer) uit waar ze verblijven om even uit te razen en voordat hij het weet hoort hij zijn vrouw gillen. Hij kan nog net een glimp van haar zien terwijl ze door een gedaante het meer in wordt getrokken en springt erachteraan.

Om vervolgens wakker te worden in een vreemde realiteit. Bewoners van het stadje en omstreken zijn overgenomen door een ‘dark presence’. Dat zorgt er in de gameplay voor dat je deze donkere laag eerst van ze af moet schijnen met een zaklamp, voordat je ze dood kan schieten. Schijnend en knallend ga je op zoek naar je je vrouw.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch