Menu Premium
Loading...

Allison Road is terug naar de tekentafel gegaan

Rik Koning 23/08/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorig jaar ging er een schok door de horrorgames-fanbase toen bekend werd dat Hideo Kojima’s Silent Hills geannulleerd was. Ook dit jaar werden de liefhebbers van dit genre teleurgesteld met het opheffen van de game Allison Road. Dit lijkt nu echter alsnog goed te komen, want wat blijkt? Allison Road is terug naar de tekentafel gegaan.

Via Twitter maakten de makers in juni bekend dat met de breuk tussen developer Lilith Ltd en publisher Team17 Digital Ltd er een einde kwam aan de ontwikkelijk van Allison Road. De game moest een first-person survival game worden waarin de speler moet overleven in een landhuis. Ondertussen zou de speler een verhaallijn meemaken, waaruit blijkt dat de familie van de hoofdpersoon het slachtoffer is geworden van een gruwelijke misdaad.

Christian Kesler, één van de makers van de game, heeft nu echter bekend gemaakt dat de game toch verder ontwikkeld wordt. Kesler heeft samen met zijn vrouw een nieuwe studio genaamd Far From Home opgericht om verder te kunnen werken aan Allison Road. “Ik ben heel blij om aan te kunnen kondigen dat Allison Road nieuw leven ingeblazen is,” aldus Kesler in een interview met IGN.

“We hebben online erg veel support gehad en het lijkt erop dat veel mensen uitkeken naar de game,” vervolgt hij zijn verhaal. Dat er veel interesse was in Allison Road bleek al uit de Kickstarter campagne, die afgeblazen werd toen men met Team17 in zee ging. Dit alles was gebaseerd op het indrukwekkende prototype dat Kesler in z’n eentje gemaakt had, waarvan je hierboven een video kan bekijken.

Vooralsnog lijkt het er niet op dat Far From Home overweegt een nieuwe crowdfunding campagne op te zetten, maar als het goed is zullen we in de toekomst dus meer gaan horen over Allison Road.

Bron: Eurogamer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch