Menu Premium

Alle PlayStation 4 geruchten op een rij

Gamekings Redactie 20/02/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Alle PlayStation 4 geruchten op een rij

Jawel, afgelopen weken stroomde het met geruchten over de nieuwe console van Sony. Vanavond gaan wij live de persconferentie verslaan vanaf 23:30 op Gamekings.tv. Maar goed, laten wij alle PlayStation 4 geruchten eens op een rijtje zetten. Nogmaals, het zijn geruchten en allicht wordt meer dan de helft weerlegt na twaalven als de persconferentie van Sony van start is gegaan. Maar voor nu: Let’s go!

De naam

Het zou voor de hand liggen dat Sony haar nieuwe console de ‘PlayStation 4’ gaat noemen. Alleen in Japan klinkt de uitspraak van het cijfer vier hetzelfde als “dood”. Het lijkt ons dus een interessante keuze als de nieuwe PlayStation in het Japans als ‘PlayStation Dood’ wordt uitgesproken. Sony kan dus bij de nieuwe naam de volgende keuze gaan maken: Schijt aan Japan we noemen de console gewoon PlayStation 4 of, we noemen de console gewoon PlayStation. Het laatste is iets wat we ook steeds vaker zien in langlopende game series, bij Tomb Raider bijvoorbeeld.

De specs

Voor alle techneuten die precies weten wat onderstaande termen inhoud….

– acht-core AMD processor op 1.6GHz
– Radeon HD 7xxx series video cards
– 4 tot 8GB of RAM
– Blu-ray drive
– 160 of 500GB hard drive
– Ingebouwde Wi-Fi

De prijs

De grote vraag is en blijft voor ons Hollanders. Wat moeten wij gaan lappen? Tot nu toe zijn er twee prijzen opgedoken: 429,- euro voor de ‘kale’ versie met dan waarschijnlijk de 160GB hard drive, en 529,- euro voor de 500GB versie. De PlayStation 3 kostte destijds 599,- euro, dus de nieuwe Sony console lijkt goedkoper te worden. Iets wat misschien maar goed is ook, want het lijkt dat de gamer minder bereid is diep in de portemonnee te grijpen voor een nieuw platform. Aan de andere kant heeft menig redactie lid al aangegeven de nieuwe console meteen in huis te halen, ongeacht de prijs.

De controller

Niet helemaal nieuw, de ‘gelekte’ foto’s lieten een dualshock controller zien met een klein touchsreentje aan de voorkant en een grote aan de achterkant. Ook zou er een ‘share’ knop op zitten zodat je alles meteen op social media kan plempen. Zodoende lijkt het erop dat Sony bij de oude vorm van haar controllers blijft.

Alle PlayStation 4 geruchten

PlayStation 3 games streamen

Sony heeft zo’n 380 miljoen dollar gelapt voor de streaming service ‘Gaikai’. Het zou dus niet vreemd zijn dat er games gestreamed kunnen worden op de nieuwe console. Volgens geruchten gaat dit dus ook gebeuren in de vorm van het streamen van PS3 games.

Niet backwards-compatible

Iets wat heel belangrijk was bij de huidige consoles was dat ze backwards-compatible moesten zijn. De PlayStation 3 was dat dan ook. Nu lijken de gamers er wat minder om te vragen. Sony gaat er volgens de geruchten ook niet voor kiezen om de PS3 technologie in de nieuwe console te pompen om ‘oude’ PS3 games te kunnen spelen. Iets wat ook niet nodig hoeft te zijn als het PS3 games streamen gerucht waar is.

Integratie met je smartphone

Iedereen wil dat je alles kan doen op alles. Sony dus ook. Het lijkt er op dat we een soort Xbox SmartGlass functie gaan zien op de nieuwe PlayStation. Denk aan films kijken, muziek luisteren, hulp bij games en een afstandsbediening. Dit zou met hulp van een App moeten gebeuren. Als dit waar is, dan blijft de grote vraag natuurlijk: gaat deze service door Apple, Android en Windows ondersteund worden?

Beweging registreren met Dual Camera

Lekker springen en doen voor je tv tot je er bij neervalt. Ook Sony is flink in de weer geweest met ‘PlayStation Move’ en gaat dit uitbreiden/vervangen met de ‘Dual Camera PS Eye’.  Het zou zomaar kunnen zijn dat de nieuwe controller ook als Move controller kan dienen zodat die multifunctioneel is, aangezien de gelekte foto van de controller een vergelijkbaar paneeltje bevat als de Move controlers. Duidelijk is dat bewegen voor je tv ook gaat gebeuren bij Sony’s next-gen console.

Super scherpe 4K graphics

De PlayStation 4 zou 4K ondersteunen. 4K is mega scherp beeld wat vrijwel niemand nog in huis heeft. Het zou dus een manier zijn om nieuwe Sony tv’s te pushen. Een echte gamer wil natuurlijk het beste beeld bij zijn nieuwe console. Helaas gaat 4K waarschijnlijk niet door als we de specs mogen geloven. De nieuwe PlayStation zou dit beeld simpelweg niet aankunnen. Ook ontwikkelaars zijn nog niet bezig met het maken van games met een 4K resolutie. Maar, stiekem blijven we hopen.

Releasedatum

De hamvraag blijft natuurlijk wanneer we de nieuwe console nu eindelijk kunnen verwachten. De meeste geruchten roepen dat dit al eind dit jaar moet gaan gebeuren. De feestdagen zijn natuurlijk het perfecte moment om een nieuwe console in de winkels te leggen. Aan de andere kant beweren er ook bronnen dat de next-gen PlayStation begin 2014 pas in Europa beschikbaar wordt. Wij gokken toch op eind 2013.

Al met al…

Dit zijn allemaal geruchten. We hebben er ook veel meer voorbij zien komen, maar bovenstaande geruchten lijken ons het meest aanneembaar. De kans is groot dat we hier na 0:00 vanavond om kunnen lachen, maar nu… Kunnen we alleen nog maar dromen over de nieuwe console van Sony! Heb jij nog nieuwe geruchten over de PlayStation 4 of denk je dat er niks klopt van de bovenstaande geruchten? Gooit het in de comments en Twitter mee via #GKPS!

Alle PlayStation 4 geruchten op een rij

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch